2012. júl 07.

F1 A top3 maximálisan elégedett - pilóták nyilatkozatai

írta: FormaNet
F1 A top3 maximálisan elégedett - pilóták nyilatkozatai

A két és fél órásra nyúlt silverstone-i időmérőn Fernando Alonso szerezte meg a rajtelsőséget, míg a második és harmadik leggyorsabb kört a Red Bull ausztrálja, Mark Webbert, illetve az előzetesen is esőben reménykedő hétszeres bajnok, Michael Schumacher futotta meg. A folyamatosan változó feltételek miatt kissé kaotikusra sikeredett kvalifikáció után, nem meglepő, hogy mindhárom versenyző maximálisan elégedett az eredménnyel.

alonso silverstone.JPG 

A tavalyi Brit Nagydíj győztese, Fernando Alonso utoljára 2010-ben, Szingapúrban rajtolhatott az első helyről, ezzel együtt csapatának is ez volt a legutóbbi pole pozíciója.

Fernando Alonso: Nagyon zűrös körülmények voltak, ami mindenkit érintett. Nyugodtnak kellett maradni a piros zászló alatt is, amikor még a 15. és a 16 helyen álltunk, így egyáltalán nem volt könnyű folytatni a Q2-t, és innen továbbjutni. Nehéz volt eltalálni, hogy a köztes, vagy az esőgumin menjünk. Majd a köztest választottuk, így végül megnyugodtunk és sikerült összehozni egy jó kört. Ez egyáltalán nem könnyű - egy kis hiba itt, egy kicsit ott, szóval nagyon nehéz összerakni egy tökéletes kört, nagy hibák nélkül. Nyilvánvaló, hogy az adott körülmények között ez egy nagyon jó eredmény. Majdnem két év után sikerült újra pole pozíciót szereznünk a Ferrarinak, ami nagyon hosszú idő. Holnap lesz a futam, és igazából sok múlik azon, hogy milyen lesz az idő. A kvalifikáció talán nem is olyan fontos idén, de a holnapi napban sem biztos, hogy sokat számít, hiszen lehet, hogy egy pár kör után teljesen összekavarodik minden. Láthatóság szempontjából viszont nagyon jó dolog az élről indulni.

Mark Webber 2011-ben Silverstone-ban a pole-ból rajtolhatott, és most is mindössze öt századmásodperc választotta el a top helytől, ettől függetlenül tökéletesen elégedett a mai munkájával.

Mark Webber: Nagyon szoros volt az időmérő, végül nem mindig tudja kiszámítani az ember, hogy hova ér be, hiszen csak önmagára koncentrál, és próbálja összerakni a kört. A pálya egy-két része nagyon zűrös, különösen most, amikor négy-öt tized különbség is lehet az egyes körök között. Azt hiszem végül nagyon jó kört hoztam össze, elégedett vagyok az időmérővel és várom a holnapi futamot.

000 facebook_banner.jpg

Michael Schumachernek egyáltalán nem ismeretlen a silverstone-i özönvíz, sőt a német már a csapat futamelőzetesében elmondta azon kívánságát, hogy ő bizony szeretne csapadékot a hétvégére, mert akkor talán jobb eséllyel indulhat a dobogóért, vagy éppen a futamgyőzelemért.

Michael Schumacher: Azt gondolom, hogy kellőképpen versenyképesek vagyunk esős körülmények között akár extrém-, akár köztes esőgumikon, úgyhogy várom a holnapi esőt. Elég izgalmas volt a mai időmérő, különösen a Q2, mert nem volt fent a megfelelő plexivédőm, és eléggé párásodott a plexi, úgyhogy bizonyos kanyarokban nem láttam ki tökéletesen, de végül sikerült ezt a problémát helyrehoznunk a hosszú szünet alatt, és sikerült elkapnunk a saját ritmusunkat. Nagyon elégedett vagyok a harmadik hellyel, örülök a csapat és a fiúk nevében is. Gratulálok mindannyiuknak.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

banner felirat 1.jpg

Szólj hozzá

ferrari f1 fernando alonso időmérő silverstone formula-1