2012. júl 07.

F1 Maria De Villota újabb műtéten esett át, állapota súlyos, de stabil

írta: FormaNet
F1 Maria De Villota újabb műtéten esett át, állapota súlyos, de stabil

Pénteken újabb műtéten esett át a Marussia női tesztpilótája, Maria de Villota, aki kedden egy egyenesvonalú aerodinamikai teszten szenvedett súlyos arc- és fejsérüléseket. A spanyol pilóta sokáig életveszélyben volt, ám tegnap késő este a csapat hivatalos nyilatkozatban megerősítette, hogy a sikeres beavatkozást követően pilótájuk állapota tovább javult.

marria de villota.JPG 

Állapota még mindig súlyos, de már nincs életveszélyben Maria De Villota, miután pénteken az orvosok úgy látták, hogy életfeltételei elég stabilak ahhoz, hogy további arcplasztikai beavatkozást hajtsanak végre rajta. Péntek este a Marussia F1 Team hivatalos közleményben tudatta, hogy a műtét - mely az első beavatkozásnál jóval rövidebb ideig tartott - sikeres volt, a 32 esztendős spanyol hölgy állapota javult, és bár továbbra is súlyos, de stabil.

"A mai nap folyamán cambridge-i Addenbrooke kórházban sikeresen befejeződött a sebészeti műtét, melyet Maria arcán hajtottak végre.  Az első hosszadalmas operáció után - ami kedden kezdődött és szerdán virradóra fejeződött be - a mostani, második beavatkozás lényegesen kevesebb időt vett igénybe. A beavatkozás következtében Maria állapota a fejsérülés súlyosságához mérten javult, olyan mértékben, hogy súlyos, de stabil."

"Maria továbbra sincs jó állapotban, de jól reagált a kezelésekre, melyeket balesete után kapott. Arcsérüléseinek kezelésében jelentős előrelépések történtek, és a beavatkozások tovább folytatódnak, amiről továbbra is tájékoztatást adunk" - állt a hivatalos közleményben.

000 facebook_banner.jpg

A Formula-1-es versenyzők a hétvégén sisakjukra helyezett matricával fejezik ki együttérzésüket De Villota és családja felé. Többek között a Ferrari, a McLaren, a HRT, a Sauber pilótái, és természetesen saját csapattársai, Maria sisakján lévő csillag motívummal tisztelegnek a súlyos sérüléseket szenvedő társuk előtt.

massa sisak -silverstone.JPG

jenson button sisak silverstone.jpg

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

banner felirat 1.jpg

Szólj hozzá

f1 marussia formula-1 maria de villota