2012. júl 08.

F1 Schumacher után Alonso is felszólalt a Pirelli abroncsai ellen

írta: FormaNet
F1 Schumacher után Alonso is felszólalt a Pirelli abroncsai ellen

Anélkül, hogy Fernando Alonso élesen bírálná a Pirelli gumijait, egyetért Michael Schumacher korábbi kijelentésével, miszerint a jelenlegi Formula-1 egy kicsit háttérbe szorítja a pilóták valódi tehetségét.

Alonso Silverstone 2012.jpg 

A pilóták legfőbb problémája az, hogy a jelenlegi Formula-1-es abroncsokkal, túl óvatosan kell bánni a versenyeken, és nem nyomhatják úgy a gázt, mint korábban tehették azt. Néhány héttel ezelőtt, a bahreini verseny után nagy port kavart Michael Schumacher ezen kijelentése és ezzel némileg magára is haragította a Pirelli sportigazgatóját Paul Hemberyt. Ennek ellenére, a hétszeres világbajnok az elmúlt néhány versenyen szóban kiemelkedő támogatást kapott az olasz gyártótól.

Fernando Alonso, bár nem csak a gumikat hibáztatja konkrétan, a modern Formula-1 jellegének megváltozásáért, azonban tart tőle, hogy ez az új stílus a pilóták valódi tehetségét kérdőjelezheti meg.

„Mindannyian a lehető legtöbb versenyt meg szeretnénk nyerni. Viszont, ha egy pilóta nem tudja a tehetségét annyira kamatoztatni, amennyire szeretné, akkor természetes, hogy egy kicsit frusztrálva érzi magát" - nyilatkozta a kétszeres világbajnok a Welt-nek adott interjújában.

„Versenyzőként a tehetség különösen fontos, főleg egy ilyen szezonban, ahol konstans teljesítményt kell nyújtani, minél kevesebb hibával és tudni kell kezelni a kihívásokat, vagy a nehezebb esős versenyeket, problémás szituációkat" - mondta a spanyol.

„A kemény, extrém gyors és könyörtelen vezetési stílus, ami évekig bevált volt, ma már nem számít túl jó taktikának többé. Sajnos. Valamilyen szinten hiányolom én is."

000 facebook_banner.jpg

A világbajnoki tabella élén álló, 30 éves pilóta szerint, a versenyzők már nem tudják a mérleget a másik oldalára billenteni, csupán a kvalitásaiknak köszönhetően, mint tehették azt korábban.

"Sokkal inkább más tényezők kerülnek előtérbe akkor, amikor a valakinek teljesítménye a teljes „úti csomagja."

„Még az állítólag leglassabb pilóta is, aki a Formula-1-be tart, más kategóriákban sikeres versenyző lehet" - mondta Alonso.

„A teljesítménykülönbség a versenyzők között nagyon kicsi. Mindössze talán néhány tized a különbség köztünk körönként. Régebben, ha az autód fél másodperccel lassabb, mint a másiké, akkor a vezetési stílusoddal tudtad kompenzálni, de ma már ez nem így működik" - zárta mondandóját a Ferrari spanyol pilótája.

Szöveg: FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

banner felirat 1.jpg

Szólj hozzá

f1 schumacher pirelli forma1 fernando alonso formula1