2012. júl 09.

F1 Még a középcsapatok tempója is meglepte a McLaren pilótáit

írta: FormaNet
F1 Még a középcsapatok tempója is meglepte a McLaren pilótáit

A McLaren mindkét versenyzője, Lewis Hamilton és Jenson Button is úgy véli, autójuk már messze nem teljesít az élmezőny szintjén, ezért ha világbajnoki címért akarnak küzdeni, nagyon fontos előrelépéseket kell tenniük mind a lassú, mind pedig a gyors kanyarokban való sebesség tekintetében.

jenson button-silverstone.jpg 

A McLaren párosa mindössze egy 8. és egy 10. hellyel távozhatott hazai versenyéről, ami összességében öt pontot hozott a csapat konyhájára, és ezzel a konstruktőri bajnokságban a wokingi gárda immár csak a negyedik helyet foglalja el, a Red Bull, a Ferrari és a Lotus mögött.

Arra a kérdésre, hogy a győztes Red Bullhoz képest jelenleg hol áll az Mp4-27-es, Lewis Hamilton a következőt válaszolta: "Messze van. De tovább dolgozunk, és remélhetőleg utolérjük. Még mindig keményen küzdünk, de nincs sok időnk, ezért nehéz lesz harcban maradni."

Így gondolja ezt csapattársa, Jenson Button is, aki az időmérő után kissé meglepetten dicsérte a Ferrari hihetetlen fejlesztési tempóját, a leintést követően pedig még a Williamsszel és a Sauberrel szemben is kiemelte saját versenygépének hiányosságait.

"Nem csak a Red Bull és a Ferrari, de több autó is gyorsabb volt, mint mi. Nem érzem túl rossznak az autónkat, de mindenki másét valóban jobbnak érzem, mert sokkal gyorsabbak voltak nálunk. Versenyben voltam a Williamsszel és a Sauberrel, és néhány területen nagyon oda tudják tenni magukat, és egyszerűen nem értem hogyan képesek erre. A Sauber a nagy sebességű kanyarokban volt gyorsabb nálunk, a Williams az alacsony sebességű kanyarokban. Ez elég trükkös. Nem úgy tűnik, hogy bármelyik területen kimagaslóan erősek lennénk. Ez egy nagy sebességű pálya volt, és azt hiszem nem volt az erősségünk" - részletezte észrevételeit Button, és a verseny utolsó szakaszában Michael Schumacher mögött Lewis Hamilton is hasonló problémákkal találta szemben magát.

"Ma nagyon - nagyon lassúak voltunk az alacsony sebességű kanyarokban. Michael jött mellettem, és óriási volt a különbség. Nem érzem, hogy rossz lenne a kocsim, de az övé félelmetes volt" – mondta a 2008-as világbajnok, aki jelenleg negyedik a bajnoki pontversenyben, és hátránya immár 37 pont a világbajnokságot vezető Fernando Alonsóhoz képest.

Buttonnak még ennél is több hátrányt kell ledolgoznia, hiszen mindössze a tabella nyolcadik helyét foglalja el, és kilenc nagydíjat követően 79 pontos lemaradást hozott össze. A szépítéshez legalább három futamgyőzelemre lenne szüksége, ami jelenleg kissé távolinak tűnik, ettől függetlenül bízik benne, hogy a McLaren képest talpra állni.

"Történt néhány szerencsétlenség, de mi vagyunk a világ egyik legjobb csapata, és képesek vagyunk harcolni."

000 facebook_banner.jpg

Martin Whitmarsh csapatfőnök szerint esőben mindkét pilótája versenyképesebb lett volna, hiszen esős beállításokkal készültek.

"Száraz verseny volt, és nem ezt vártuk – kétségtelen, hogy nedves körülmények között versenyképesebbek lettünk volna. Lewis kiválóan versenyzett az elsődleges abroncsokon az első etapban, és utólag talán jobb lett volna úgy beállítani az autót, hogy több kört tudjon megtenni a lágy gumikon, mert a második kemény szett gumival már nem volt elégedett a futam harmadik szakaszában. Jenson számára kissé küzdelmesen alakult az idei Brit Nagydíj, miután a 16. helyről indulhatott. Erre is csak azt tudom mondani, hogy ha esett volna, akkor minden kétséget kizáróan biztos, hogy több helyet tudott volna előrelépni. Az az egy pont, amit végül megszerzett, elég szerény jutalom mindazért az erőfeszítésért, amit tett."

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

banner felirat 1.jpg

Szólj hozzá

f1 mclaren lewis hamilton silverstone jenson button brit nagydíj formula-1