2012. júl 09.

F1 Webber: Ez megkönnyítheti a helyzetemet, hogy a Formula-1-ben maradhassak

írta: FormaNet
F1 Webber:  Ez megkönnyítheti a helyzetemet, hogy a Formula-1-ben maradhassak

Ha valaki is kételkedett volna, Mark Webber jövőjét illetően, a Red Bull ausztrál versenyzője - akinek szerződése az idény végén lejár - mindenképp szeretne a Formula-1-ben maradni. Pozícióját megerősíthette a vasárnapi diadala a Brit Nagydíjon.

Webber Silverstone 2012.jpg

Mark Webber idei második győzelmét ünnepelhette hétvégén Silverstone-ban, ezzel együtt felvette a kesztyűt Fernando Alonsóval szemben a világbajnokságért folyó küzdelemben, ahol jelenleg a második helyen áll, 13 ponttal lemaradva a ferraris mögött.

„Ez megkönnyítheti a helyzetemet, hogy a Formula-1-ben maradhassak. Mindent megteszek annak érdekében, hogy legyen szerződésem a következő idényre. Eddig egész jól megy, továbbra is gyűjteni kell a pontokat, szerezni néhány győzelmet és nagyon keményen fogom nyomni, mert szeretnék a Formula-1-ben maradni jövőre is" - nyilatkozta a kilencedik F1-gyes győzelme után Webber az újságíróknak.

A Red Bull csapatvezetője Christian Horner elmondta, hogy a két fél az elkövetkező két hétben asztalhoz fog ülni, hogy megvitassák az ausztrál jövőjét a csapatnál. A 35 éves pilóta az elmúlt években is egy éves szerződéseket írt alá, nagyjából mindig a szezon közepén.

„Jó a kapcsolatunk Markkal, és szeretne a csapatnál maradni a következő idényre is. A dolgok jól haladnak. Ez a hetedik szezonja a Red Bull istállónál, így minden sikerünknek a részese lehetett. Szeretnénk, ha maradna" - nyilatkozta Horner.

A 35 esztendős ausztrált a média a Ferrarival is összefüggésbe hozta, amennyiben Massa helye megüresedne, de az utóbbi időben - mióta a brazil újra a régi formáját hozza - ezek a pletykák ellaposodtak.

„Elkerülhetetlen, hogy összehozzák a Ferrarival, de Mark jelezte nekem, hogy nagyon jól érzi magát itt" - mondta Horner, akinek most fájhat a feje ugyanis mindkét pilótája a bajnokság esélyese.
„Nem kis fejfájást okoz ez nekem, hogy mindkét versenyzőm benne van a címért folyó küzdelemben, de valóban tisztelik egymást."

Webber előnye mindösszesen 16 pont Sebastian Vettel előtt. Vasárnap a silverstone-i pódiumon adott nyilatkozatok előtt a háromszoros világbajnok, Jackie Stewart „a nagyon boldog fiúnak" nevezte Webbert, akinek szívéhez mindig is közel állt Silverstone, hiszen csak egy rövid autóútra van otthonától (csakúgy, mint a csapat Milton Keynes-i gyára is), így saját ágyában ébredhetett, nem mellesleg már a királykategóriás évei előtt is sikeresen szerepelt a legendás pályán.

000 facebook_banner.jpg

„Szeretek versenyezni mindenhol, de itt valahogy különösen, első versenyemet '96- ban itt nyertem egy Formula Forddal szóval a románc folytatódik" – emlékezett Webber, aki a második helyről kezdhette meg a versenyt Alonso mögül, majd hat körrel a futam vége előtt sikerült elmennie a lágy gumikon szenvedő spanyol mellett.

„Meg kell ragadnod két kézzel ezeket a lehetőségeket, nagyon boldog vagyok, hogy ez nekem most sikerült. Meg volt az alkalom arra, hogy lecsapjak és meg is tettem. Nyilvánvaló, hogy Alonso is keményen küzdött, de a mérleg most nem az ő oldalára billent. Ez olyan, mint amikor kiszagolod a vért és legyőződ az áldozatod."

Szöveg: FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

banner felirat 1.jpg

Szólj hozzá

f1 forma1 red bull formula1 silverstone mark webber brit nagydíj