2012. júl 10.

F1 Button: Nem tudom, hogy a többiek mi olyat találtak, amit mi nem

írta: FormaNet
F1 Button: Nem tudom, hogy a többiek mi olyat találtak, amit mi nem

Jenson Button, talán ma választ kaphat kérdéseire,ugyanis ma délután a wokingiak technikai stábja ülést tart, ahol próbálják együtt megkeresni az okokat, miért lettek a versenygépeik ilyen lassúak, és miért szerepelnek ilyen csalódást keltően az elmúlt versenyhétvégéken.

jenson button.JPG 

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíj nyertesének már tetemes, 79 pontos hátránya van a világbajnoki tabellán a vezető Fernando Alonso mögött. A legutóbbi hétvégén sem brillírozott az istálló, hiszen Lewis Hamiltont a 8., Buttont pedig a 10. helyen intették le. Egy dolgot könyvelhetnek el pozitívumként a hétvége kapcsán: a boxutcai munkájuk kifogástalan volt.

Button így nyilatkozott a hazai versenyük után: „Nincs olyan tempónk, mint a három legjobb csapatnak. Ebben a pillanatban a Williamsszel, a Sauberrel és a Force Indiával vagyunk versenyben. Ez a helyzet. Nem, nekik sem volt életük legjobb hétvégéje, de úgy érzem, ha a Williams vagy a Sauber kifog egy jó hétvégét, meg fog verni minket. Szóval rengeteg tennivalónk van.”

 Button - aki eddigi 13 hazai nagydíján egyszer sem állhatott még dobogón- hozzátette, hogy a csapat jó stratégián volt, és megemlítette a remekül kivitelezett kiállásokat. A híresen tisztán versenyző pilóta csak küszködött a gumik felmelegítésével, de a versenyautóban ülve, ő mindezt kicsivel másképp látta.

"A balansszal semmi gondunk nem volt, a nagy sebességű kanyarokban jól működött az autó, de a lassúakban sem volt kifejezetten rossz. Szóval mikor állsz az autód mellett, még mindig csodálkozol, hiszen meglepő ez az eredmény, nem tudom, hol kell fejlődnünk, nem tudom, hogy tudta annyi csapat helyrehozni a hibáit. Mi még nem tudjuk.”

Ami a konstruktőri pontversenyt illeti, a McLaren egészen negyedik helyig csúszott vissza, és ez egyértelmű csalódás egy legendás élcsapatnak, mely az elmúlt hét évben mindig ott volt az első háromban.

000 facebook_banner.jpg

A következő futam július 22-én a Német Nagydíj lesz, amit tavaly éppen Hamilton nyert, rögtön követi ezt a Magyar GP, ahol pedig Button zsebelhette be az első helyért járó trófeát 2011-ben. Hogy mindezt sikerül-e megismételniük, egyelőre erősen kétséges.

„Nem vagyok elszánt, inkább meg vagyok ijedve”- mondta Martin Whitmarsh, mikor a McLaren jelenlegi helyzetéről faggatták.

Button következő nyilatkozatát pedig úgy is értelmezhetjük, mint egy figyelmeztetés a csapatfőnök felé, hogy baj van.

Kíváncsi vagyok, mi történne, ha egy másik pilóta vezetné az autót. Valószínűleg sokkot kapnának. Fejlődnünk kell, és épp ezért a csapat technikai részlege összeül kedden, ami egy komoly hangulatú találkozó lesz, és mindenki mindent megtesz majd azért, hogy fejlessze az autót.”

Érdeklődve várjuk, hogy ez a csalódott, és talán kissé dühös hangvételű nyilatkozat milyen hatással lesz a csapat munkájára, az eredményét pedig  jövő héten, Hockenheimben láthatjuk.

FormaNet, Jeney Anna

001_fórum logo.png

 

 

 

hotel-gif.gif

Szólj hozzá

f1 mclaren jenson button formula-1