2012. júl 10.

F1 Webbernek nagy segítség, hogy már nem kell különböző pletykákkal foglalkoznia

írta: FormaNet
F1 Webbernek nagy segítség, hogy már nem kell különböző pletykákkal foglalkoznia

Mark Webber jövő évi red bullos szerződése a mai nappal hivatalosan formát öltött, így most már egy kérdőjellel kevesebb van a 2013-as idény rajtrácsát illetően. Webber a csapat hivatalos honlapján elárulta, nem volt nehéz a döntés annak ellenére sem, hogy egy olyan legendás alakulattal is tárgyalt, mint a Ferrari. A 35 esztendős ausztrál úgy véli, remekül illeszkedik a jelenlegi csapatába, és a hosszú együtt töltött idők alatt Sebastian Vettellel is egy rendkívül hatékony együttműködést sikerült kialakítaniuk.

mark webber - silverstone.JPG 

Könnyű döntés volt, hogy 2013-ban is a Red Bull Racingnél versenyezz?

Mark Webber: Végül igen, az volt. Egy érdekes pár hónap volt, de összességében folyamatos és nagyon erős volt a vágy, hogy továbbra is a Red Bull Racinggel folytassam. A fő hangsúly most az idei bajnokságon van, ami nagyon fontos. Ráadásul ez egy csodálatos csapat, és nagyon, nagyon szívesen dolgozom velük. Mindez óriási hatással van rám, és arra, ahogy teljesítek, így ez is segített a döntésben.

Mi az, amiben más mint a többi, és mi az amit szeretsz a Red Bullban?

MW: Nos, sok mindenen mentünk keresztül együtt. Együtt voltunk már azokban az időkben is, amikor a Red Bull még nem olyan csapat volt, mint most. A csapat nagyon megváltozott mióta elkezdtünk sikeresek lenni. Ahogy sikerült elérnünk az egyensúlyt, hogy egyszerre legyünk minden téren professzionálisak, ugyanakkor nyugodtak maradjunk, és továbbra is maradjunk az ésszerűség határain belül. Sok szempontból egy szép nagy család vagyunk. Hosszú utat tettünk már meg, és szerintem egyértelmű, hogy remekül illek ide, és ez az, amit igazán szeretek ebben.

Volt kísértés, hogy esetleg valahol máshol folytasd?

MW: Voltak tárgyalások a Ferrarival, de úgy döntöttem, itt maradok.

Mi az előnye annak, hogy a Red Bull Racingnél maradsz?

MW: Itt kapásból tudom szinte mindenki cipőméretét! Minden egyes embernek tudom a nevét, minden rezdülését ismerem, minden apró részletet ismerek, és ez egy versenyző számára nagyon fontos dolog.”

Milyen együtt dolgozni a csapattal, és Vettellel?

MW: Nagyon jó. Természetesen Sebbel nagyon szoros együttműködésünk van, és ennek immár hosszú ideje. Azt hiszem senki nem jósolta volna azt, hogy ilyen sokáig fogunk együtt dolgozni, ezért valószínűleg ez most egy kisebb meglepetésnek számít.  A Formula-1-ben nem sok csapattárs marad együtt ilyen sokáig, de ez sikeres együttműködésnek bizonyult mindkettőnk részéről, és nagyon keményen dolgozunk a kulcsfontosságú műszaki csapattagokkal együtt.  Semmi kétség a felől, hogy még mindig versenyképesek vagyunk a pályán, különösen 2010-ben és idén. Tavaly nem volt túl nagy versengés köztem és Seb között, de 2009-ben, 2010-ben és ebben az évben volt pár remek csatánk. Ez élvezetes volt a csapat számára, illetve néha stresszes is, mivel egyikünknek sem könnyű, hogy az élen maradjon, és olykor mindketten csak saját magunkra gondoltunk. De végül is jól tudjuk, hogy épségben célba kell érnünk az autóval, és a lehető legjobb eredményt elérni saját magunk-, és a csapat számára.

000 facebook_banner.jpg

Segít, ha a jövő évi szerződés már a szezon korai szakaszában tisztázódik?

MW: Igen igen, ez újabb ok arra, hogy nyugodtabban aludhassak. Több különböző pletykát hallottam, elég hosszú ideig ment. Most végre mindent tudok, hogy hogyan tovább. Azt szeretnénk, ha egyértelműen csak az autóra és arra koncentráljunk, hogy a srácok hogyan dolgoznak.  Fontos, hogy a csapat tudja, hogy száz százalékban velük vagyok.

2013 lesz az utolsó idényed Formula-1-ben?

MW: Már jó néhányszor feltették ezt a kérdést nekem az elmúlt négy év során, és a válasz mindig ugyanaz volt. Ez egy eredményorientált sport az élmezőnyben, így a jövőm a saját kezemben van. Rajtam múlik, hogy tudom-e szállítani az eredményeket.

 

Formanet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

 

 

hotel-gif.gif

Szólj hozzá

f1 szerződés red bull mark webber formula-1