2012. júl 11.

F1 A Williams Senna javulását várja

írta: FormaNet
F1 A Williams Senna javulását várja

A Williams bízik abban, hogy a Brit Nagydíjon mutatott remek szereplés után, Bruno Senna képes lehet átmenteni formáját a jövő heti hockenheimi versenyre.

 bruno senna williams.JPG 

Az első williamses idényében Bruno Senna eddig még tudta magát a 13. helynél előrébb kvalifikálni, miközben csapattársa, a venezuelai Pastor Maldonando, már négyszer is bizonyíthatott az időmérő utolsó szakaszában, ebből egyszer - Lewis Hamilton büntetése miatt - ő szerezte meg a pole pozíció, és ezzel a lehetőséggel élve közel nyolc év után a Williams újra győzelmet ünnepelhetett.

 Bár a 28 esztendős brazil a múlt hétvégén is csak a 13. rajtkockát kaparintotta meg, végül azonban szoros versenyben kilencedikként ért célba, újabb két ponttal gyarapítva Sir Frank Williams alakulatát.

 A csapat vezetőmérnöke, Mark Gillan természetesen megdicsérte Senna versenyen mutatott teljesítményét, ugyanakkor szükségét érzi, hogy a legendás Ayrton Senna unokaöccse a kvalifikációkon is sikeresen szerepeljen. Éppen ezért a Német Nagydíj előtt Brunónak szimulátorban lesz lehetősége a gyakorlásra.

„Brunónak nagyon jó versenye volt, különösen erős volt mind a verseny első, mind az utolsó szakaszában, mikor a kilencedik helyért küzdött. Folytatjuk Brunóval a munkát a szimulátoron, hogy optimalizáljuk a kvalifikációs tempóját. Úgy gondolom, hogy sok pozitív dolgot tud majd átmenteni Silverstone-ból Hockenheimbe.”

000 facebook_banner.jpg

Gillan úgy véli, hogy Senna teljesíthetett volna jobban a legutóbbi időmérésen, hogy ha nem lett volna sárga zászló Romain Grosjean balesete miatt.

„Nem volt szerencséje, mikor nem került be a Q3-ba, mert az utolsó pillanatban megkezdett körét súlyosan befolyásolta a sárga zászló.”

A Williams brazilja a verseny után ezt twittelte rajongóinak: „Nehéz csata folyt a 9. helyért. Kemény verseny volt forgalomban, és Button nagy nyomás alatt tartott. Picit megizzadtam. Mindenkinek köszönöm a támogatást!”

FormaNet, Jeney Anna

001_fórum logo.png

 

 

 

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

f1 williams bruno senna formula-1