2012. júl 12.

F1 Webber: Egy ilyen teljesítménynek nehéz hátat fordítani

írta: FormaNet
F1 Webber: Egy ilyen teljesítménynek nehéz hátat fordítani

Az elmúlt napok főszereplője, kétség kívül a tavalyi évben gyengélkedő, Mark Webber, aki vasárnap Silverstone-ban idei második futamgyőzelmét aratta, és nem mellesleg megerősítette pozícióját a bajnoki pontverseny második helyén. Remek versenyét követően a csapat nem húzta tovább a szerződéshosszabbítást, ami nem is meglepő annak fényében, hogy Webber a Ferrarival is tárgyalt. A 35 esztendős ausztrál a BBC honlapján írt blogjában bővebben is beszámolt döntésének hátteréről. 

webber-silverstone_1.JPG 

Mark Webber nagyszerű napokat tudhat maga mögött, hiszen pályafutásának kilencedik futamgyőzelme után egy újabb, egy évre szóló szerződést írhatott alá csapatával, a Red Bull Racinggel.

"Ez egy nagyon jó hét. Vasárnap megnyertem a Brit Nagydíjat, majd a Red Bull-lal aláírtam egy új szerződést 2013-ra” - kezdte Webber a BBC honlapján megjelent szokásos, versenyhétvégék utáni blogjában.

"Bár a Ferrarival is tárgyaltam, de a helyes döntés a Red Bull volt. Két-három éve már elég sokszor mondtam a csapat tulajdonosának, Dietrich Mateschitz-nek, és a csapatfőnöknek Christian Hornernek is, hogy a Red Bullnál fogom befejezni pályafutásomat. Biztos, hogy mindenki megérti miért csábító a Ferrarinál versenyezni, de végül több előnye van annak, hogy a Red Bullnál maradjak – ez ilyen egyszerű. 2007 óta vagyok itt, így szinte együtt építettünk fel egy fantasztikus csapatot. Az utóbbi két évben megnyertük az egyéni, és a konstruktőri bajnokságot, és idén is harcban vagyunk érte. Ilyen fajta teljesítménynek nehéz hátat fordítani"- indokolta döntését az ausztrál versenyző, mindemellett elég rutinos ahhoz, hogy jól tudja, a stabilitás nagy segítség lehet számára az idei bajnoki küzdelemben is.

"Az a tény, hogy idén is megpróbálom megnyerni a bajnokságot, szintén egy szempont volt, hiszen kicsit nehezebb lett volna megtartani a lendületet, ha közben éppen egy másik csapathoz készülődöm. Ez is egy tényező volt a döntésnél, de persze nem a legfontosabb."

A 35 esztendős veterán a távlati terveire is kitért, és elárulta, egyelőre nem érzi azt, hogy a 2013-as szezon lenne az utolsó éve a királykategóriában.

"Ezen a nyáron leszek 36 éves, és az emberek mindig azt kérdezik tőlem, hogy mikor fogok visszavonulni. De én erre egyáltalán nem gondoltam még. A szerződésem most is csak egy évre szól, de szeretnék ennél hosszabb ideig maradni a Formula-1-ben. A minap láttam egy interjút Ryan Giggsszel (38 esztendős angol labdarúgó, a Manchester United középpályása - a szerk.), aki azt mondta, hogy le kell nyugodni, és élvezni kell jobban az életet, ahelyett, hogy öregednénk. Ebben a korban már tudod, hogy közelebb vagy a végéhez, mint az elejéhez, szóval akarni kell a legjobbat kihozni abból a helyzetből, amiben vagy. A teljesítmény is jobb lehet, hiszen ilyenkor kicsivel már bölcsebb vagy, ami jobb eredményekhez vezethet, ezáltal kitolhatod még az időt. Hatalmas kihívást jelentő munka egy Formula-1-es autóból kihozni a lehető legjobbat, és én még itt vagyok a világ legjobb versenyzői között."

000 facebook_banner.jpg

"Nem is tudok annál szebb dolgot elképzelni, mint ami vasárnap történt - ahogyan győztünk, és az, hogy kit győztünk le. Mi az ami ezt pótolhatná ha már nem versenyeznék? Remélem még egy darabig nem találom meg a választ erre a kérdésre"- utalt nagyszerű silverstone-i futamgyőzelmére Webber, akinek a futam nagy részében magabiztosan vezető kétszeres világbajnokot, Fernando Alonsót sikerült maga mögé utasítania.

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

f1 red bull mark webber formula-1