2012. júl 14.

Texas, póker, cowboyok...F1?

írta: FormaNet
Texas, póker, cowboyok...F1?

Idén utolsó előtti futamként újra Amerikába utazik a száguldó cirkusz! Jelenleg is gőzerővel dolgoznak az amerikai mérnökök és építőmunkások, hogy novemberben problémamentesen rendezhessék meg az Amerikai Nagydíjat. A kivitelezők biztosak a sikerben. Más kérdés, hogy jelen állás szerint, egy igazi cowboy talán gyorsabban végigvágtatna a pályán, mint ahogy egy Formula-1-es autó körbeérne.

red bull austin.JPG 

Bár az utóbbi állítással lehet vitatkozni, az tény, hogy a pályának még nincs minden része leaszfaltozva, ennek ellenére Steve Sexton a COTA (Circuit of the Americas) elnöke magabiztosan nyilatkozott a munkálatokról.

„Az év azon szakaszában tartunk, amikor nagyon sokat süt a nap, nincs eső, így sokkal jobban haladunk előre, mint ahogy azt korábban gondoltuk, el fogunk készülni.”

Mint a legtöbb új pályához hasonlóan, itt is felmerült a leggyakoribb kérdés: Időben fog elkészülni a pálya?

Sexton biztos benne, hogy nem fogják rémálmok gyötörni emiatt.

„Előre láttuk, hogy lesznek a végén kis jelentőségű részletkérdések. De arra nem számítottunk, hogy az utolsó pillanatban ilyen nagy támogatást kapunk, amire nagy szükségünk ls van."

Bernie Ecclestone határozottan kitartott az előre kitűzött dátum mellett, mely szerint novemberben, utolsó előtti futamként rendezik meg az Amerikai Nagydíjat,az 5,516 km hosszúságú pályán.

Jelen pillanatban elégedettnek tűnik, nincs probléma a magas színvonal tartásával"- mondta Steve Sexton

„Nagyon keményen üzletelt, de nagy tiszteletet kapott az emberek felől, és a pálya is komoly elismerést kapott tőle.”

A COTA elnöke arról is beszélt, hogy reményei szerint nem az F1 lesz az egyetlen versenysorozat Austinban. A tervek szerint az IndyCart, és további 3-4 nagyobb versenysorozatot is szeretne Texasba csábítani.

000 facebook_banner.jpg

„Az üzleti terv nem csak a Formula-1-re építi a nyereséget. Ez a profit legalább 4-5 nagy hírű motorsport szériára épült majd, a Formula-1 az a sorozat, amivel már szerződésünk  is alá van írva."

„Sok más motorsport széria közelít hozzánk, és tárgyalunk versenyekről. Texas egy nagy állam, nagyon vonzó hely, 20 millió ember lakik itt, 250 mérföldön belül.”

 

FormaNet, Kiss Róbert

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

f1 austin amerikai nagydíj formula-1