2012. júl 16.

F1 Hamilton álma egy éjszakai utcai verseny Moszkvában

írta: FormaNet
F1 Hamilton álma egy éjszakai utcai verseny Moszkvában

Oroszország egyre szorosabbra fűzi kapcsolatát a száguldó cirkusszal, amit ma már nem csupán Vitalij Petrov harmadik szezonja, vagy éppen az első (a Midland után, mely csapat orosz licenccel indult 2006-ban MF1 Racing néven) orosz istálló jelenléte igazol, hanem a 2014-es Orosz Nagydíj, és az egyre több, az országban megrendezésre kerülő F1-es bemutató is jól szemléltet. Legutóbb vasárnap Moszkvában három Formula-1-es csapat, a Ferrari, a McLaren, és a hazai csapat, a Marussia is bemutatózott.

 McLaren Moszkva.jpg

Az orosz csapat színeiben versenyző Charles Pic elmondta, nagyon örül az utcai bemutatónak, majd hozzátette, neki és csapatának is fontos a közvetlen kapcsolat a rajongókkal.

"Ez az első moszkvai látogatásom, nagyon szeretek itt mindent" - mondta Pic.

"Az első orosz Formula-1 es csapat pilótája vagyok, úgy vélem, mindannyiunk számára nagyon fontos, hogy az orosz szurkolókat közel hozzuk magunkhoz."

2014-ben az oroszországi Szocsi is szerepel a tervezett programban, ahol az első Orosz Nagydíj kerül megrendezésre. Mihail Kapirulin, a versenypályát építő cég vezetője, az ellentmondásos hírekre reagálva, megnyugtatásképpen elárulta, a munkálatok a tervek szerint haladnak.

„Olyan munkatársakkal dolgozunk együtt, akik az olimpiai helyszíneket is tervezték, ez teszi majd első osztályúvá a pályát."

000 facebook_banner.jpg

A 2008-as világbajnok, Lewis Hamilton elmondta, nagy álma egy éjszakai, orosz utcai verseny.

„Szerintem Moszkvának megvan a lehetősége, remélem, hogy a jövőben egy utcai versenyre is sor kerül. Láttam éjszakai fotókat, nagyon látványos, így szerintem egy nap, itt is olyan éjszakai futamot lehetne rendezni, mint amilyet Szingapúrban, és az bizonyosan az év fénypontja lenne."

Az F1 teljhatalmú urának, Bernie Ecclestone-nak különös vonzalma van az utcai pályák iránt, az utóbbi években 5 különböző utcai versenypályán száguldoztak a király-kategória pilótái. 1955 óta a legpatinásabbnak Monacót tartják, ahol azóta minden évben megrendezik a versenyt. Az első éjszakai utcai versenyt 2008-ban indították el Szingapúrban. Ezeken kívül Melbourne, Montreal, és Valencia is utcai pályaként van regisztrálva.

 

Szöveg: FormaNet, Márkus Alexandra

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

f1 moszkva forma1 formula1 marussia orosz nagydíj lewis Hamilton