2012. júl 17.

F1 Ferrari csak a 15. legértékesebb sportcsapat

írta: FormaNet
F1 Ferrari csak a 15. legértékesebb sportcsapat

A sport napjainkra hatalmas üzletté vált, és ez nem csak a Formula-1-ről mondható el. Sőt, a sportcsapatok értékét tekintve a világ első ötven legértékesebb alakulata, sportklubja között mindössze két F1-es istállónak van helyen a Forbes Magazin idei listája szerint.

ferrari célja az összes verseny.jpg

A magazin szerin az idei évben a legértékesebb klub a Manchester United labdarúgó csapat, 2,2 milliárd dollárra becsült értékével, megelőzve a spanyol Real Madridot. A listán a harmadik helyet két amerikai csapat foglalja el holtversenyben, 1, 85 milliárdos értékkel, mégpedig a Dallas Cowboys és a New York Yankees baseball csapat.

A top 50-be mindössze két F1-es alakulat került be: 15. helyen a legendás olasz istálló, a Ferrari áll, valamivel több, mint 1 milliárd dollárral. Ez egyébként 3 százalékkal nagyobb érték, mind egy évvel ezelőtt.
A wokingi istálló, a McLaren értéke a tavalyi évhez képest két százalékkal csökkent, így mindössze 800 millióra értékelték, ami jelentős részben annak is köszönhető, hogy a főtámogató Vodafone fontolóra vette a kiszállást. Az alakulat így a lista második felére sorolódott, több sportklubbal, és csapattal egy szintre.

000 facebook_banner.jpg

A Forbes szerint a McLaren nehéz helyzetbe kerülhet a telekommunikációs cég távozásával, hacsak az amerikai óriásvállalat a Coca-Cola nem száll be a csapathoz. A magazin kiemelt jelentőségűnek kezeli az értékelésben Lewis Hamiltont, aki ha meghosszabbítja a szerződését a McLarennel, jelentősen emelheti a wokingi istálló értékét.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

ferrari f1 mclaren forma1 formula1 f1 pénzügyek csapatok értéke