2012. júl 18.

F1 Ecclestone menti meg a Nürburgringet?

írta: FormaNet
F1 Ecclestone menti meg a Nürburgringet?

A német sajtó jelentései szerint az egykori Európa Nagydíjnak otthont adó, ma már felváltva Hockenheimmel Német Nagydíjat rendező Nürburgring bezárhatja kapuit. Azonban a legfrissebb értesülések szerint, a Formula-1 mindenható ura, Bernie Ecclestone hajlandó kihúzni a pályát a csávából.

nürburgringi_pálya.jpg

A Nürburgring GmbH, a pálya üzemeltetője szerint a pálya fizetésképtelenné vált, és a csőd szélén álln, ugyanis az Európai Unió is visszautasította a pályát kisegítő összeget - tette közzé a Rhein Zeitung.

A cég adóssága megüti a 413 millió eurót, míg az Ernst&Young a létesítményt, mindösszesen 126 millió euróra becsülte fel. Az eddigi jelentések szerint az idei évben az események változatlanul folytatódnak majd, de az utolsó szót az érintettek fogják kimondani.
A Német Nagydíjat a Hockenheimring és a Nürburgring felváltva rendezi jelenleg is, az idei Formula-1-es szezonban, azonban a Hockenheimringen van a sor.

Nurburgring-circuit_2624720.jpg

Bernie Ecclestone a napokban kijelentette, hogy hajlandó lemondani a 2013-as évre a pálya futamrendezési díjáról, ezzel kisegítve az egyre nagyobb pénzügyi válságba süllyedő legendás német ringet. Kurt Beck, az állam kormányzója szerdán bejelentette, hogy a Nürburgring az eddigi tervek szerint a jövő évi futamnaptárban visszatérhet, de addig is elindítják az eljárást a pálya megmentéséért, ugyanis az Európai Közösség elutasította a segítségnyújtást.

Mindez nem hangzik túl jól tekintettel arra, hogy a jövő évben ismét a Nürburgring adna otthont a Német Nagydíjnak. Ennek ellenére a DPA és DAPD hírügynökségek, és a Abendblatt lap értesülései szerint van esély arra, hogy legyen F1-es futam a következő évben is.

000 facebook_banner.jpg

A legfrissebb jelentések szerint, Bernie Ecclestone, az Formula-1 mindenható ura megegyezett a német futam rendezőivel a pálya jövőjéről, és hajlandó eltekinteni a 2013-as jogdíjtól is. A 81 éves üzletember vállalta azt is, hogy átveszi a futam összes költségét, a bevételre azonban igényt tart.

Ez a jó cselekedet az F1 tejhatalmú urától ismét kérdéseket vethet fel. A legutóbbi alkalommal azért támadták Ecclestone-t, hogy hirtelen mekkora hazafi lett, amiért tízmillió fontokat hajlandó áldozni országáért és a londoni verseny megrendezésért. Mindezt a megvesztegetési botrány napvilágra kerülése után. Jelen helyzetben a német pálya megmentésén dolgozik, amikor pár millió dollár híján legendás pályákat veszít el a Formula-1. Lehet, hogy ez ismételten egy furcsa egybeesés, de köztudott, hogy a német ügyészség jelenleg is, a Gribkowsky-féle megvesztegetési ügy kapcsán Ecclestone után vizsgálódik.

Szöveg: FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

f1 nürburgring forma1 formula1 bernie ecclestone