2012. júl 18.

F1 Jackie Stewart szerint hiányoznak az edzők az F1-ből

írta: FormaNet
F1 Jackie Stewart szerint hiányoznak az edzők az F1-ből

A háromszoros világbajnok, Sir Jackie Stewart segítséget kínál Romain Grosjeannak, hogy megpróbálják csökkenteni az ütközéseit a versenypályán. A skót legenda szerint nem csak a Lotus pilótájának, de úgy általában a Formula-1-es mezőnynek is jót tenne, ha megszokott lenne az edzők jelenléte, hiszen számtalan sportágban így működik. 

sir jackie stewart.JPG 

A 26 éves svájci-francia kettős állampolgárságú pilóta, Romain Grosjean 2009-es bemutatkozó éve után, idén tért vissza a Formula-1-be. Az év elején még többen azonnal leírták, ám a szezon közben bebizonyította, helye van a száguldó cirkuszban. Már kétszer dobogóra állhatott, sőt még világbajnok finn csapattársánál is gyakran gyorsabb, Kimi Räikönnen azonban kevesebbet hibázik a Lotusszal.

A skót legenda, Jackie Stewart szerint Grosjeannak jól jönne néhány tanács a vezetési stílus javításában. Sőt úgy általában hiányolja a sportágból az edzőket, akik mentális és fizikai szempontból is a versenyzők segítségére lennének.

Csak annyit mondtam neki a minap, hogy jó ötlet lenne, ha egyszer egy ebéd keretében beszélgetnénk egy kicsit otthon" – mondta Stewart az Autosportnak.

„Nevetségesnek tartom, hogy a Formula-1-ben nincsenek edzők, míg a teniszben, az ökölvívásban, a golfban és a síelésben is vannak. Minden sportágban van, de itt nincs. Nem akarok az edzője lenni, de segíthetek neki" – tette hozzá Stewart.

A skót számol a Williams jó példájával, ahol már történt hasonló kezdeményezés. Alexander Wurz, egykori F1-es versenyző foglalkozik a tapasztalatlanabb pilótákkal, Pastor Maldonadóval, Bruno Sennával, és a tesztpilótával, Valtteri Bottasszal.

„Szerintem ez egy nagyon jó dolog. Maldonado nagyon gyors pilóta, de segítségre van szüksége. Nem szabadott volna ennyit ütköznie az évben, és ugyanez igaz Romainra is. Ez nem mindig csak a szerencsétlenségről szól, vagy arról, hogy rossz helyen voltál, rossz emberek oldalán."

Lenyűgözött Romain sebessége, és szerintem idén képes lesz versenyt nyerni. Nem szabad balhéba kerülnie, és ne csináljon gyenge rajtokat, ennyi, amit tennie kell" – folytatta a mentor szerepre készülő Stewart.

000 facebook_banner.jpg

Romain Grosjean mindenesetre nagyon optimistán várja soron következő megmérettetését, a Német Nagydíjat, ahol legszívesebben csapatával bezsebelné a pole-t, a győzelmet, és ráadásként a verseny leggyorsabb körét.

„Biztos vagyok benne, hogy egy jó versenyt futhatunk, melynek a végén egy erős eredményt érhetünk el. A csapat keményen dolgozik, és azon van, hogy az új megoldásokkal javítson az időmérő edzésen mutatott teljesítményen. Silverstone-ban hideg volt, és az eső is esett, ami nehézzé tette számunkra a körülményeket, de elég erősek voltunk a Q3-ban, még akkor is, ha nem tudtam kihajtani a pályára. Magabiztos vagyok azt illetően, hogy Hockenheim is feküdni fog számunkra. Reméljük, hogy az új frissítésekkel megszerezzük a rajtelsőséget, a győzelmet és a leggyorsabb kör is a miénk lesz. Ez egy tökéletes hétvége lenne" – bizakodott Romain a hockenheimi versenyhétvége előtt.

 

FormaNet, Márkus Alexandra

 001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

 

Szólj hozzá

f1 formula-1 sir jackie stewart romain grosjean