2012. júl 19.

F1 A McLaren hosszú távra tervez Hamiltonnal

írta: FormaNet
F1 A McLaren hosszú távra tervez Hamiltonnal

A 2012-es pilótakeringő a top csapatok tekintetében egyelőre inkább csak a média által feldobott találgatásokban merül ki, hiszen a jelek arra mutatnak, hogy nagy változásra nem feltétlenül kell számítani. Michael Schumacher és Felipe Massa jövője egyelőre még nem biztos, ám Mark Webber szerződéshosszabbítása a Red Bull-lal, jelentősen korlátozza a további lehetőségeket. A pletykák egyik legfőbb célpontja, Lewis Hamilton is minden bizonnyal hosszabbít a McLarennel, sőt a wokingi alakulat csapatfőnöke, Martin Whitmarsh további hosszútávú együttműködésre számít a 2008-as világbajnokkal. Jó esély van arra, hogy a szerződést rövidesen nyélbe ütik, ami tovább szűkíti az idei pilótapiac lehetőségeit.

Hamilton hosszú táv.jpg

Martin Whitmars egyértelműen arra számít, hogy sikerül a hosszútávú megállapodás Lewis Hamiltonnal, és az évekre meghatározza a legendás istálló pilótapárosát, hiszen Jenson Buttonnal már jelenleg is érvényes, évekre szóló szerződése van az alakulatnak. Nemrégiben maga Hamilton is egyértelművé tette, hogy a nyári szünetben szeretné lezárni ezt a kérdést, hogy a továbbiakban csak a versenyzésre koncentrálhasson.

Hamilton esetleges váltásáról az elmúlt hetekben sokat cikkezett a sajtó, és az okok között elsősorban a wokingiak gyenge formáját hozták fel, szembe állítva a brit pilóta azon kijelentésével, hogy neki egy győzelemre képes autóra van szüksége. A McLaren jelenleg valóban jelentős visszaesést mutat az év eleji formához képest, ám ez a látszat ellenére sem tragikus, hiszen az idei szezonban már láthattuk, hogy a dolgok futamról futamra változhatnak.

A másik oka a találgatások elindulásának az a Ron Dennis által (a Kanadai Nagydíjon) tett kijelentés, mely szerint a szerződéshez Hamiltonnak engednie kell az árból, tekintettel a jelenlegi gazdasági helyzetre.

Emellett a pilóta is bizonyos feltételeket hangoztatott a sajtóban (a pénz és a nyerő autó mellett a trófeák kérdése merült fel), ám ezek minden bizonnyal csak a tárgyalási pozíció megerősítését szolgálták mindkét fél részéről.

Whitmarsh szerint mind az istálló, mind Hamilton rendkívül nyugodtan kezeli a helyzetet, és csupán a média igyekszik hullámokat kelteni a csapat és a pilóta körül. A csapatfőnök hosszú távon tervez a világbajnokkal.

„Arra számítok, hogy ez (a hosszú távú szerződés) meg fog történni" – nyilatkozta Whitmarsh szerdán.

„Ez magától értetődik, hiszen régóta ismerem Lewist. Jelenleg a szezonra összpontosítunk. Azt hiszem, valószínű, hogy több a spekuláció, az aggodalom, és az érdeklődés a helyzettel kapcsolatosan a médián belül, mint akár a csapatnál, akár Lewis fejében."

„Manapság úgy tűnik, gyakrabban teszik fel erről a kérdést, de nem hiszem, hogy ezzel túl sok időt kellene foglalkoznunk."

000 facebook_banner.jpg

Whitmars egyértelművé tette, hogy a csapat jelenlegi formája semmiféle hatással sem lehet a megegyezésre.

„Nem, nem gondolom, mert az elkövetkező két versenyen is megpróbálunk nyerni, és minden versenyre így érkezünk. Lewis ennél sokkal intelligensebb, és remélem, hogy ez a médiának is jó."

Hamilton nemrégiben elismerte, hogy még a nyáron szeretné tető alá hozni a szerződést, ám Whitmarsh hozzá tette, hogy az aláírásnak nincs meghatározott időkorlátja.

„Nem hiszem, hogy ezt időkorláthoz kellene kötni. Ez olyan dolog, amelyet mindkét fél számára meg kell határozni, lehetőleg még a szezon vége előtt, de nem hinném, hogy egy szűk időkeretet kellene magunknak felállítani a döntéshez" - vélekedett a McLaren csapatfőnöke.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

f1 mclaren forma1 lewis hamilton formula1 martin whitmarsh pilótapiac