2012. júl 19.

F1 Massa egyre magabiztosabb, és nem izgatja a pilótapiac

írta: FormaNet
F1 Massa egyre magabiztosabb, és nem izgatja a pilótapiac

Felipe Massa tavalyi-, és az idei szezon eleji gyengélkedésének következményeként nem meglepő módon, hónapok óta folyamatosan terítéken vannak azok a spekulációk, melyek szerint a brazillal már nem tervez hosszú távon a maranellói gárda. Massa azonban továbbra is pozitívan látja a jövőjét, célokat tűz ki, melyekért keményen fog küzdeni.

felipe_massa_1.JPG 

Felipe Massa csapattársa, a kétszeres spanyol világbajnok, Fernando Alonso jelen pillanatban vezeti a világbajnokságot 129 ponttal, míg a brazil 23 egységével, a csalódást keltő 12. helyen áll, holtversenyben egykori klubtársával, Michael Schumacherrel.

Év elején sokat küzdött az autó beállításaival, és nem sikerült egy hullámhosszra kerülnie az F2012-vel egészen Monacóig. Felipe rohamos javulása, és a Ferrari év közbeni fejlesztései azonban jobb teljesítmény elérését tették lehetővé. A brazil pilóta mind pontszámban mind köridőben közelebb került spanyol társához. A javulást segítette egy tréner is, akinek köszönhetően fejben is sikerült leküzdeni a rá irányuló nyomást.

"Nem érzem úgy, hogy túl hosszú lenne számomra ez az idény, bár minden attól függ, hogy teljesítesz a pályán. Ami engem illet, a közelmúltban volt néhány erős versenyem, az autó is egyre jobb, szóval szeretnék minél többet versenyezni, mert arra gondolok, hogy egyre jobban teljesítsek. Arra számítok, hogy ez a lendület most már kitart egészen a bajnokság végéig. Persze amikor az ember küszködik a versenyeken, akkor valóban hosszúnak tűnhet a szezon, de még ilyenkor is az motivál, hogy minél keményebben dolgozz, és minden verseny előtt reménykedsz abban, hogy most jobb lesz. Ez hozzátartozik az emberi természethez, a nehezebb időkben többet bele kell adni és keményebben kell nyomni. Szerencsére jelenleg már nem vagyok ebben a helyzetben, és alig várom a soron következő futamokat, úgyhogy ez a hosszú szezon teljesen rendben van. Húsz nagydíjjal kétségtelen, hogy egy hosszú bajnokságról van szó, de én örülök annak, hogy hátra van még sok verseny, ahol jól szerepelhetek."

Világos, hogy még mindig sok pontot osztanak ki a hátralévő tizenegy versenyen. Harcolni fogok érte, hogy a legjobb ötbe, vagy hatba kerülhessek. Nehéz lesz, de muszáj nehéz feladatokat magad elé állítani"- nyilatkozott céljairól a hétvégi verseny előtt, a 31 esztendős pilóta.

000 facebook_banner.jpg

„Minél jobb helyet érek el a bajnoki tabellán, annál nagyobb segítséget nyújtok a Ferrarinak a konstruktőri bajnokságban. Ezentúl is olyan teljesítményt akarok produkálni, mint legutóbb Silverstone-ban. Ez az egyetlen módja annak, hogy biztosítsam a jövőmet."

Massa természetesen figyeli a pilóták esetleges átigazolásait, ugyanis szereti tudni, mi történik körülötte, de nem gondolja, hogy ez befolyásolhatja saját ülését.

„Hogy mi történik a versenyzői piacon, nincs kihatással a helyzetemre. Ha egyszerűen hozom a silverstone-i formámat, akkor nem kell különösebben aggódnom a jövőm miatt."

 

FormaNet, Márkus Alexandra

 001_fórum logo.png

 hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

ferrari f1 felipe massa formula-1