2012. júl 19.

F1 Schumacher támogatná az újabb gumiháborút - tisztességes gumikat szeretne

írta: FormaNet
F1 Schumacher támogatná az újabb gumiháborút - tisztességes gumikat szeretne

Michael Schumachert úgy tűnik, nem hatották meg a Pirelli hozzá intézett kedveskedő szavai, már ami ez előző versenyek esélylatolgatásai alapján elhangoztak az olasz márka sportigazgatójától.  A hétszeres világbajnok újabb kemény kritikát fogalmazott meg a széria jelenlegi, kizárólagos gumigyártójával szemben.

Schumacher.jpg

A német Auto Bild a héten olyan híradással lépett a nyilvánosság elé, mely szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség francia elnöke, Jean Todt szeretné, ha 2013 után a Michelin visszatérne a száguldó cirkuszba.

A francia gyártó már korábban is - még a Pirellivel történő megállapodás előtt - egyértelművé tette, hogy csak abban az esetben vennék fontolóra a visszatérést, ha a szabályok megváltoznának, és lehetővé tennék, hogy több gumibeszállító is részt vehessen a szériában.

Szerdán Stuttgartban, a FOTA rajongói fórumán a németek kedvence, Michael Schumacher is kifejtette ezzel kapcsolatos álláspontját, és elmondta, kifejezetten örülne, ha újra része lenne a sportnak a gumiháború is.

„Miért? Mert akkor tisztességes abroncsaink lennének" – nyilatkozta a 43 éves pilóta.

000 facebook_banner.jpg

Ez nem az első komoly kritika az olasz gumigyártó irányába Schumacher részéről, hiszen a Bahreini Nagydíj után úgy fogalmazott, a Pirelli gumikon olyan versenyezni, mintha nyers tojásokon száguldoznának.

A legenda a fórumon elmondta, részéről semmi akadálya sem lenne annak, ha évente több mint 20 futamot rendeznének.

„Azt hiszem 34 meccsnap van a Bundesligában, amit a televízióban láthatunk. Szóval azt hiszem, lenne még hely" - nyilatkozta Schumacher, és ez a nyilatkozat talán magában hordozza annak a valószínűségét is, hogy a németek kedvence folytatni szeretné a versenyzést a cirkuszban. Ki tudja, reméljük, rövidesen kiderül.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel-gif.gif

Szólj hozzá

f1 schumacher pirelli forma1 michelin formula1 német nagydíj fota fórum