2012. júl 20.

F1 A Ferrari jól felkészült a változékony körülményekre

írta: FormaNet
F1 A Ferrari jól felkészült a változékony körülményekre

A Német Nagydíj mai két szabadedzésen a pilóták minden abroncsot kipróbálhattak, bár a nap nagy részében az eső dominált Hockenheimben. A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso úgy érzi, csapata kellően felkészült a holnapi időmérőn várható változékony körülményekre.

Alonso Német GP előtt2.jpg

Fernando Alonso azt is hozzátette, hogy a mai nap alkalmatlan volt az új fejlesztések értékelésére, hiszen az esős körülmények nem tették lehetővé a frissítések hatásainak megfelelő vizsgálatát.

A mai, javarészt esős idő a meteorológusok szerint holnap is folytatódik, és az időmérő is jó eséllyel esőben zajlik majd, hasonlóan a két héttel ezelőtti silverstone-i kvalifikációhoz. Szintén hasonló lehet a további időjárási forgatókönyv, mivel vasárnapra már száraz időt jósolnak a szakemberek.

Alonso a kedvezőtlen körülmények ellenére is elégedett a mai nappal.

„Mindent összevetve elégedett vagyok azzal, ahogyan ma mentek a dolgok" – nyilatkozta a spanyol, aki a mai első edzésen a harmadik leggyorsabb kört futotta meg a két McLaren mögött.

„Különböző körülmények között futottunk, száraz, nedves, és teljesen nedves pályán, és az időjárás-jelentés szerint holnap az időmérőn is a maihoz hasonló forgatókönyv várható."

„Az autó minden körülményt figyelembe véve jól viselkedett, ami mindig jó dolog, és láthattuk, hogy a különféle gumikon hogyan működik, és tudjuk azt is, melyik a megfelelő pillanat, amikor váltanunk kell abroncsot."

Alonso bízik abban, hogy holnap sikerül nagyobb távolságot is megtenni az edzéseken.

„Ma nem volt elég időnk, hogy mélységében értékeljünk. (az új fejlesztéseket – a szerk.)
Reméljük, hogy holnap ezt majd meg tudjuk tenni."

000 facebook_banner.jpg

A Ferrari műszaki igazgatója, Pat Fry egyetért a spanyollal. .

„Sajnos ma reggel csak néhány kört tudtunk megtenni száraz gumikkal, viszont ez a kevés is hasznos volt, amíg nem jött az eső. Abból amit láttunk, úgy tűnik, az autó többé-kevésbé rendben van a kiegyensúlyozottság szempontjából, mind száraz, mind pedig a nedves pályán."

Egyes frissítésekről már itt kiderült, hogy elsőre is rendben vannak, míg a többi teljes értékelésére több adatra van szükségünk, amit remélünk, holnap sikerül majd begyűjtenünk."

„Igen nagy az esélye annak, hogy holnap ismét egy nedves időmérőnk lesz, míg a versenyen már száraz körülmények lesznek. Silverstone-ban mindkét feltétel mellett versenyképesek voltunk, reméljük ez itt is így lesz" - értékelt a Ferrari technikai igazgatója.

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 fernando alonso formula1 német nagydíj pat fry