2012. júl 20.

F1 Hamilton: Abnormális érzés lenne lenne elhagyni a McLarent

írta: FormaNet
F1 Hamilton: Abnormális érzés lenne lenne elhagyni a McLarent

Lewis Hamilton csapatváltása körüli találgatások elülni látszanak, hiszen az elmúlt napokban mind a McLaren, mind pedig a 2008-as világbajnok olyan kijelentéseket tett, melyből egyértelműen arra lehet következtetni, hogy az újabb szerződés a küszöbön áll. Hamilton ezt most érzelmi oldalról is megerősítette, mikor kijelentette, egyelőre el sem tudná képzelni magát más istállónál. A brit pilóta egyenesen abnormális érzésnek gondolná, ha nem egy McLarenben versenyezne. Ez a kijelentés pedig felér az új szerződés aláírásával.

lewis_hamilton.JPG 

Hamilton jövőjével kapcsolatban az elmúlt évben, és az utóbbi hónapokban voltak kétségek, és több csapattal is igyekeztek összeboronálni a 2008-as idény világbajnokát, ám szinte bizonyos, hogy a Hockenheimben tett kijelentéssel végleg lezárta a találgatásokat.

„Rengeteg hit van ebben a csapatban, olyanok vagyunk, mint egy család. Bármi más különböző hely abnormális érzés lenne a számomra."

„Ha olyan helyzetben vagyok, mint az első időkben, és kellően nagy a szorgalom, biztos lehet mindenki abban, hogy a rajtrács megfelelő helyén láthat. Meg kell nézni minden lehetőséget, tisztába kell lenni a tervekkel, és nem szabad elsietni a dolgot. Általában a legrosszabb döntés a kapkodás eredménye."

Hamilton hozzá tette, reméli, hogy az elkövetkező időszakban a McLaren fejlesztései kellően sikeresek lesznek.

„Az elmúlt 10-15 év kemény volt a csapat számára. Szóval keresem, és várom azt az időszakot, amikor ismét a csúcson lehetünk majd. Mint amikor Mika (Häkkinen) volt náluk a 90-es évek végén, és remélem, hogy sikerül oda visszatérni, hiszen most rajtunk a sor."

„Határozottan úgy érzem, hogy meg tudom csinálni, folyamatosan erősödni a csapat által, mert amikor visszamegyek (Wokingba) látom, mennyire keményen nyomják. Ez a csapat sohasem adja fel, és én sem. Éppen ezért remélem, eljön az idő, amikor meg lesz ennek a jutalma."

000 facebook_banner.jpg

Hamiltont arról is kérdezték a csütörtöki sajtótájékoztatón, hogy azok a versenyek, ahol elmulasztották a lehetőségeket, valamennyire megingatta-e a csapatba vetett hitét, és gondolkodott-e azon, hogy elhagyja a McLarent. A brit világbajnok határozottan nemleges válasszal felelt.

„Nem gondoltam ilyenre. Ők azok, akik mindig visszatérnek. Az a támogatás, amit én ettől a csapattól kapok, nem sok embernek adatik meg, ezt látható. Rontól (Dennis), Norberttől (Haug – a Mercedes, mint motorszállító részéről) Martintól (Whitmarsh). Keresztülmentem már jó és rossz időszakokon, és ők mindig velem voltak. Igazi lojális emberek. Ez keveseknek adatik meg" - nyilatkozta kissé érzelmesen a McLaren világbajnoka.

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

f1 mclaren lewis hamilton formula-1 szerződéshosszabbítás