2012. júl 20.

F1 Kérdezz-felelek Kimi Räikkönennel

írta: FormaNet
F1 Kérdezz-felelek Kimi Räikkönennel

A Lotus csapat a közelmúltban elszalasztott néhány lehetőséget, mind az időmérőkön, mind pedig a futamokon. Egyes szakértők mégis úgy gondolják, hogy övék az egyik leggyorsabb autó a mezőnyben, bár különböző okokból kifolyólag a régóta várt siker, egyelőre elmaradt. Vajon milyen esélyeik vannak? A Red Bull, McLaren és a Ferrari is gőzerővel fejlesztik az autóikat. Kimi Räikkönen szerint, most nagyon fontos lenne, hogy lépést tartsanak velük a fejlesztésekben.

kimi-raikkonen.JPG 

Akkor is jónak látod az esélyeiteket, amennyiben hűvös időjárás lesz jellemző Hockenheimben?

Kimi Räikkönen: Általában, akkor sem vagyunk rosszabbak, amikor hideg van. Silverstone-ban sem volt különösen meleg, mégis gyorsak voltunk. Nem is igazán rajtunk múlik, hanem sokkal inkább a gumikon és pályán. Alapvetően az autónk mindenhol jól szuperál. Emiatt úgy gondolom itt is jó versenyt fogunk futni. Hűvös van, de ez nem olyan vészes. Talán van abban, valami, hogy melegebb körülmények között még jobbak lehetünk, de ez nem jelenti azt, hogy amennyiben picit hidegebb van, akkor már ne működhetnének rendesen.

A Pirelli ide ugyanazokat az abroncsokat hozta, amiket Valenciába is. Ott pedig jól szerepeltél…

KR: Igen, ez igaz, de ez egy másik pálya más körülményekkel. Először is meg kell látnunk, mire vagyunk képesek pénteken és szombaton.

Van esélyed még a világbajnoki cím megnyerésére?

KR: Nem tudom. Megpróbálom. Versenyeket kell nyernünk és mindennek megfelelően kell történnie. Nem tudom mi fog ezen a hétvégén és a szezon hátralévő részében történni.”

Hogy látod a csapatot fejlesztések tekintetében a Ferrarihoz és a McLarenhez képest?

KR: Ezt elég nehéz megmondani. Nagyjából úgy néz ki, hogy egyszer mi egyszer pedig a konkurencia teljesít jobban. Alapvetően mind erősek vagyunk. Keményen kell dolgoznunk és javítanunk. Ha száz százalékban mindent beleadunk és tudunk javulni, akkor minden esélyünk meg van a győzelemre.

Úgy látszik, mintha a Ferrari kicsit elhúzott volna, nem?

KR: Igen. A szezon elején még előttük voltunk, azóta azért jelentősen javultak. A McLaren stagnáló teljesítményt nyújt, de látható, hogy problémákkal küszködnek. Nekünk a versenyekre kell koncentrálnunk.

000 facebook_banner.jpg

Melyik volt az eddig legjobb versenyed az idényben?

KR: Egyik sem volt tökéletes, de azt kell mondjam, hogy összességében talán Bahrain volt a legjobb.

Sokkal kiegyensúlyozottabbnak tűnsz, mint két évvel ezelőtt. A látszat csal, vagy így van?

KR: Nincs különösebb oka, amiért nyugodtabb lennék. Ez a csapat más, mint a korábbiak. Természetesen sokat segítettek, hogy két év kihagyás után itt lehessek. Minden olyan laza. Természetesen itt is a győzelem a cél, de a hangulat teljesen más. Boldog vagyok itt és semmi okom a panaszra.

FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

f1 lotus kimi raikkonen formula-1