2012. júl 20.

F1 Massa: Közel 50 versenyző pályázik a helyemre

írta: FormaNet
F1 Massa: Közel 50 versenyző pályázik a helyemre

Felipe Massa a Ferrari brazilja állítja, egyáltalán nincs rá hatással, hogy Mark Webber megbeszélést folytatott a maranellói istállóval jövő évi szerződése kapcsán, még mielőtt aláírt volna a Red Bull csapathoz a 2013-as idényre.

felipe massa - hockenheim.jpg  

Miután a Red Bull Racing bejelentette Mark Webber szerződéshosszabbítását, az ausztrál bevallotta, sokat beszélt az olaszokkal és kiemelt tényként kezelték, hogy fontolóra veszik Felipe Massa cseréjét. Csütörtökön a brazil pilóta a hockenheimi paddockban az újságíróknak azonban kijelentette, Webber "üzletelése" nem volt hatással rá.

„Nem, biztosan nem" - nyilatkozta Massa arra a kérdésre, hogy nyugtalanítja-e Webber korábbi kijelentésére.

„Biztos vagyok benne, hogy nem csak Mark, hanem sok más pilóta is tárgyal a Ferrarival. Valószínűsítem, hogy már több mint 50 pilóta bejelentkezett. Ez egy nagy csapat és a versenyzők többsége szeretne itt vezetni. Szóval, ezzel nincs semmi probléma."

„Az egyetlen dolog, ami engem foglalkoztat, az az eredményem. Ez az egyetlen, amivel foglalkozom, nem pedig a pletykákkal. A szóbeszédek nem igazán érdekelnek. Az eredmény az, ami valójában fontos" - jelentette ki a brazil, majd hozzátette, képes átvenni az irányítást a Formula-1-es sorsát illetően, ha továbbra is tudja hozni jó formáját és a jó eredményeket.

„Az erős teljesítmény a kulcs a jövőmhöz. Ha megvannak az eredményeid, akkor mindig sokkal fontosabb vagy. Nyilvánvalóan jobb, ha van pár éves szerződésed, és akkor legalább ezzel nem kell foglalkozni, de ez is a munkánk része."

„Mindig elérkezik az az idő, amikor utolsó évedet teljesíted a szerződésedben, de akkor jön el az az idő is, hogy előretekints, és eldöntsd mit szeretnél csinálni a jövőben. Akár szerződéssel akár anélkül (a következő szezonra), mindig nagyobb a nyomás, ha egy nagy csapatnál versenyzel. Ez is hozzátartozik ehhez a munkához, úgyhogy ezért nem foglalkozom vele" - nyilatkozta a Német Nagydíj hétvégéje előtt, a tizenegyszeres futamgyőztes, Felipe Massa.

000 facebook_banner.jpg

A brazil pilóta korábban elmondta, hogy ez az év a jövője szempontjából döntő befolyású lehet. Kilenc futammal az évadnyitó után, 23 ponttal a 12. helyet foglalja el az összesítettben, míg csapattársa a kétszeres spanyol világbajnok, Fernando Alonso 129 ponttal az élen áll és vezeti a világbajnokságot. Bár elmondható, hogy Massa az elmúlt futamokon fejlődő tendenciát mutatott, a kérdés továbbra is az, hogy F1-es karriere szempontjából mindez mire lesz ez elég.

FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

 

 

Szólj hozzá

ferrari f1 szerződés felipe massa formula-1