2012. júl 20.

F1 Räikkönen: Miért ne harcolhatnánk a világbajnoki címért?

írta: FormaNet
F1 Räikkönen: Miért ne harcolhatnánk a világbajnoki címért?

Kimi Räikkönen a Lotus csapat versenyzője, csütörtökön a Német Nagydíj helyszínén, Hockenheimben elmondta, hogy továbbra sem zárja ki annak esélyét, hogy a szezon második felében odaérjenek a mezőny élére, és a világbajnoki címért harcolhassanak.

kimi raikkonen hockenheim.jpg 

Visszatérése után kilenc futammal, Kimi Räikkönen - 46 pontos lemaradással Fernando Alonsóhoz képest - a világbajnoki tabella ötödik helyén áll. Bár a finn bajnok állítása szerint eddig nem gondolt úgy magára, mint potenciális jelölt a vb címért folytatott harcban, de úgy érzi, ha a az autójuk továbbra is fenntartja jelenlegi formáját, akkor van esélyük a javításra.

„Nincs okom azt mondani, hogy miért ne próbálnám meg. Nem azért vagyok itt, hogy csak autókázzak, de arról ugyan fogalmam sincs, hogy ott leszünk- e a végén, vagy sem. Meg kell adnunk magunknak az esélyt, és bele kell adnunk mindent. Tisztában vagyunk vele, hogy min kell még javítanunk. Még mindig nem vagyunk száz százalékban elégedettek azzal, ahogy az elmúlt hétvégéken a dolgok alakultak, de elmondhatom, számoltam ezzel. Nem gondolhatod, hogy minden elsőre tökéletesen fog alakulni. Még most is nagyon korai fázisában vagyunk a szezonnak, úgyhogy még ott lehetünk. Nem szabad kizárni semmit”- bizakodott Räikkönen.

„Úgy gondolom, eddig összességében mindenhol erősek voltunk. Csak keményen kell dolgoznunk és folyamatosan javulnunk. Ha mindent száz százalékosan megteszünk annak érdekében, hogy az autó teljesítménye javuljon és ugyanolyan ütemben tudunk fejlődni, mint a többiek, akkor minden esélyünk meg lesz a jó eredményekre” – folytatta a Jégember, továbbá kiemelte, hogy a legutóbbi futamon jobb eredményt is elérhettek volna, amit a futam vége felé meg is mutattak a lotusos srácok, de az első körben történtek mindezt keresztülhúzták.

A nélkül biztos vagyok benne, hogy végig az élen harcoltunk volna” – nyilatkozta a finn, aki a futamgyőztes, Mark Webberhez képest tíz másodperces lemaradással, az ötödik helyen zárta a Brit Nagydíjat.

Az előző két futamon különböző okokból már a verseny elején elszálltak az esélyeink arra, hogy jó eredményt érhessünk el, és sajnos rossz helyzetbe kerültünk, ami miatt a sebességünkből is veszítettünk.”

000 facebook_banner.jpg

Kimi arra a kérdésre, hogy hova várja magukat a hétvégi futamon, elárulta, hogy a versenygépük jó és az abroncsok működését is kiismerték.

„Az autónk gyors és a gumikat is jól kezeli, úgy gondolom továbbra is erősek tudunk lenni. Nem látok különösebb okot, arra, hogy miért ne harcolhatnánk a dobogóért” – zárta pozitívan a finn versenyző, aki mindig is szerette a német pályacsíkot, de a szerencse sosem állt mellette. Négyszer az első sorba tudta kvalifikálni magát, de a versenyeken eddig ezt nem tudta kamatoztatni.

A csapat legújabb fejlesztése, a Mercedes találmányához hasonló dupla DRS egyelőre Hockenheimben valószínűleg még nem fogja segíteni a finn bajnokot, de a pénteki szabadedzéseken ő tesztelheti az enstone-i alakulat saját koncepcióját. A délelőtti szabadedzésen a változó időjárási körülményeknek köszönhetően Kimi mindössze 14 kört tudott megtenni, így túl sok adatot még nem sikerült gyűjtenie, de a Lotus mindenképpen előrelépést remél az új rendszertől, amely hasznos lehet számukra a nagyobb leszorítóerő képzésében.

 

FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

 

Szólj hozzá

f1 lotus kimi raikkonen formula-1