2012. júl 20.

F1 Schumacher mindkét Mercedest dobogón látná Hockenheimben

írta: FormaNet
F1 Schumacher mindkét Mercedest dobogón látná Hockenheimben

A Mercedes csapat Michael Schumacherrel és Nico Rosberggel a W03 fedélzetén abszolút hazai versenyére készül, és természetesen az otthoni szurkolóknak egyik pilóta sem szeretne csalódást okozni. Mindketten nagy reményekkel vágnak bele a hétvégi megmérettetésbe, és úgy vélik, az autó a hockenheimi pályán sokat segíthet a Brit Nagydíjnál jobb eredmény elérésében, mivel a pálya adottságai sokkal jobban illeszkednek a W03 útfekvéséhez, gumikezeléséhez, és aerodinamikai tulajdonságaihoz. Ráadásul a hosszú egyenes szakaszok a Mercedes motorok erejét hozhatják előtérbe.

michael schumacher hockenheim.jpg 

A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher egyértelműen úgy véli, autója Németországban sokkal versenyképesebb lesz, mint volt Silverstone-ban, ahol a legenda esős időmérő eredménye alapján, a harmadik helyről rajtolhatott, ám végül a szárazpályás versenykörülmények között csak a hetedik helyen sikerült célba érnie. A német szerint a hockenheimi pálya karakterisztikája sokkal jobban fekszik a W03-nak, mint a silverstone-i aszfaltcsík.

"A legnehezebb verseny, a silverstone-i van mögöttünk. Természetesen Hockenheim sokkal jobban fog feküdni az autónknak. Nyilvánvaló, hogy sokkal optimistább is vagyok" - nyilatkozta Schumacher.

„Az nagyszerű lenne, ha egyikőnk, vagy akár mindketten dobogóra állhatnánk."

A német legenda fiatal csapattársa, Nico Rosberg úgy véli, még mindig sínen van a világbajnoki küzdelemben, és biztos abban, hogy amennyiben a csapattal sikerül az autóból a maximumot kihozni, az eredmények is jelentősen javulhatnak. A Kínai Nagydíj győztese hasonlóan vélekedik, mint Schumacher, és biztosra veszi, hogy a Hockenheimringen a W03 sokkal jobban kezeli, és kíméli majd a gumikat, mint azt Silverstone-ban tapasztalta.

000 facebook_banner.jpg

„Az előző néhány versenyen nem sikerült a maximumot kihozni magunkból, ráadásul a silverstone-i pálya nem igazán feküdt az autónknak. Így ott talán nem a megfelelő képet kaptuk. Továbbra is úgy gondolom, hogy van egy megfelelő autónk, és hiszem, hogy ha a feltételek megfelelőek a számunkra, és megtaláljuk a tapadást is itt Hockenheimben, amely pálya sokkal jobban fekszik az autónknak, akkor sokkal jobb eredményt érhetünk el" - bizakodott Nico Rosberg.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

mercedes f1 hockenheim michael schumacher nico rosberg német nagydíj formula-1