2012. júl 21.

F1 Oly csodás Hockenheim - Hazai versenyükről beszéltek a német csapatfőnökök

írta: FormaNet
F1 Oly csodás Hockenheim - Hazai versenyükről beszéltek a német csapatfőnökök

A Toro Rosso csapatvezetője, Franz Tost, a Mercedes motorsport igazgatója, Norbert Haug, illetve a svájci alakulat, a Sauber tulajdonosa, Peter Sauber mesélt hazai versenyükről, a helyszínről és régi kedves emlékekről a Német Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján.

német nagydíj.JPG 

Öt versenyző (Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Timo Glock, Nico Hülkenberg, és Nico Rosberg), egy gyári csapat (Mercedes) és két német anyanyelvű vezető szakember(Norbert Haug és Franz Tost). Ez a Német Nagydíj paddock képe, így nyilvánvalóan nem volt kérdéses, hogy az FIA pénteki sajtótájékoztatóján, Franz Tost, a Toro Rosso istálló csapatfőnöke, Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója, és Peter Sauber, a Sauber csapatfőnöke, foglalt helyet, és válaszolt az újságíróknak.

Az „Ezüst Nyilaknak”, akiket az F1 német nemzetiségű válogatottjaként tartanak számon, ez a hétvége az év csúcspontja.

„Számunkra ez nagyon különleges” - mondta el Norbert Haug, bár hozzátette, nem ez az egyetlen hazai futama a csapatnak.

Otthon vagyunk a Brit Nagydíjon, vagy akár Abu Dzabiban, ahol az egyik legfőbb partnerünk, az Aabar székhelye van. Ettől függetlenül természetesen leginkább itt vagyunk hazai terepen, hisz a csapat központja alig száz kilométerre van innen, Stuttgartban."

A Mercedes mellett, a Sauber csapat is elmondhatja, hogy hazai versenyére készül: „Igen, ez a hazai futamunk, Monzához hasonlóan. Mindkét pálya nagyon közel található a székhelyünkhöz, Hinwilhez” – csatlakozott a beszélgetéshez Peter Sauber.

„Nagyon különleges a kapcsolatom Hockenheimmel” – nyilatkozta a svájci, akinek a Hockenheimring korábbi autóversenyzői pályafutása alatt nem csak egy parancsnoki központ volt.
„Nagyon sokat versenyeztem itt korábban. Azt hiszem, még 1967-ben egy Volkswagen bogár volánja mögött futottam itt az első versenyemet.”

Norbert Haugban is kellemes emlékeket ébresztett a helyszín: „Nagyon szép emlékeim vannak a pályáról. Még fiatal voltam, amikor már rendszeresen motorversenyekre jártam ki, többek között ezért is érzem otthon magam ezen a pályán.”

A Mercedes Motorsport igazgatójának akadt még némi pozitív emlékképe a közelmúltból is: „Fantasztikus eredményeket értünk el itt, gondolok akár Lewis (Hamilton) 2008-as győzelmére. Ezen kívül mindig sok a látogató és a szurkolók, van egy saját Mercedes tribününk is, szóval egy fantasztikus program és egy rendkívüli hétvége ez általában mindannyiunknak.”

A Toro Rosso csapatfőnöke Franz Tost a Német Nagydíj történelmi jelentőségét emelte ki.

Európában négy vagy öt helyszín van, amik történelmileg a legfontosabbak. Ezek közé tartozik Silverstone, a Német Nagydíjaknak otthont adó Nürburgring és Hockenheim, természetesen Monza is, illetve a legendás Spa, és persze Monaco” – nyilatkozott az osztrák csapatfőnök.

000 facebook_banner.jpg

Tost, több okból kifolyólag is úgy gondolja, hogy a német versenyek joggal a Formula-1-es versenynaptár részei.

A Német Nagydíj mindig is fontos volt, elég, ha csak arra gondolunk, hány jelenlegi német versenyző is foglal helyet a mezőnyben. Németország gazdasági szempontból is egy nagyon kiemelt országnak tekinthető, ezért is olyan fontos számunkra, hogy rendezhetünk világbajnoki futamot.”

Sajnálatos módon azonban az időjárás nem olyan volt az első napon, mint azt a Formula-1 Hockenheimtől megszokhatta volna.

Nem egy tipikus hockenheimi nappal indíthattunk. Normál esetben az év ezen szakaszában itt már nagyon meleg szokott lenni, de ma inkább silvertone-i körülmények uralkodtak” – mondta Haug.

„Holnap még hasonló esős időre számíthatunk, de vasárnapra már talán előbújik a nap is - meglehetősen hasonlóan alakulnak az időjárási körülmények, mint két héttel korábban”- tette hozzá a Mercedes szakembere.

FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

 

Szólj hozzá

f1 norbert haug hockenheim peter sauber német nagydíj franz tost formula-1