2012. júl 22.

F1 Kobajasi és Pérez csattanós választ adott a kritikusoknak

írta: FormaNet
F1 Kobajasi és Pérez csattanós választ adott a kritikusoknak

A két sauberes pilóta kiválóan teljesített a Német Nagydíjon, hiszen a balul sikerült szombati időmérő edzés után, Kobajasi Kamui a negyedik helyen végzett, Sebastian Vettel 20 másodperces büntetésének köszönhetően, míg csapattársa, Sergio Pérez nagyszerű meneteléssel a 16. rajtkockából  egészen a hatodik helyig küzdötte fel magát. A svájci alakulat így összesen 20 pontot gyűjtött, mellyel megerősített pozícióját a konstruktőri tabella hatodik helyén.

sauber hockenheim.JPG 

Kamui Kobajasi élete legjobb F1-es helyezését szerezte meg Németországban, azzal hogy a 4. pozícióban végzett, melyhez Sebastian Vettel utólagos 20 másodperces büntetésére is szükség volt. A japán pilóta eddig merész előzési manővereivel vetette észre magát, de az igazán jó helyezés hiányzott idei teljesítményéből. A fiatal pilótának szüksége is van a jó eredményekre, hiszen Silverstone-ban csúnyán elrontotta kerékcseréjét, melynek következtében néhány szerelő testi épsége is veszélybe került. Nem mellesleg jövője pedig még nem biztosított a svájci alakulatnál.

„Nagyon boldog vagyok, jó eredményt ért el a csapat”- mondta a japán pilóta

„Nagyon szerencsétlenek voltunk két fontos versenyen is, és a hétvégi időmérő edzés is nagyon rosszul sikerült. Az autónk teljesítménye nagyon erős, különösen száraz körülmények között. Ha csak kicsit jobb időmérő edzést futunk, akkor talán többet tudtunk volna elérni a mai napon.”

Sergio Pérez a 16. rajtpozícióból indult, majd kiváló versenyzéssel hatodikként látta meg a kockás zászlót. A mexikói pilóta biztos benne, hogy csapata átmenti formáját Budapestre is.

„Összességében nagyon elégedett vagyok, azok után, hogy nagyon rossz időmérő edzést futottunk. A csapat nagyon jó munkát végzett ma. Meg fogjuk találni a góllövő cipőt a következő hétvégén, Budapesten is.”

000 facebook_banner.jpg

Peter Sauber is kimagaslónak tartja csapata teljesítményét, elégedett, és gratulált az egész alakulatának.

Azt gondolom, ez nagyon szép volt. Gratulálok a pilótáknak, mind a ketten csodálatos munkát végeztek és köszönet illeti az egész csapatot.”

FormaNet, Kiss Róbert

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

 

Szólj hozzá

f1 hockenheim sauber német nagydíj formula-1 sergio perez kobajasi kamui