2012. júl 22.

F1 McLaren: Reális cél a győzelem

írta: FormaNet
F1 McLaren: Reális cél a győzelem

A McLaren sportigazgatója, Sam Michael úgy gondolja, hogy a Német Nagydíj még nem egy elveszett lehetőség a számukra, sőt akár a győzelem is reális cél annak ellenére, hogy Jenson Button csak a hatodik, Lewis Hamilton pedig csak a hetedik rajtkockából várhatja a hockenheimi versenyt.

mclaren button hockenheim.JPG 

A McLaren brit duója szenvedett az esős hockenheimi kvalifikáción, melynek végén a hetedik-nyolcadik rajtkockát kaparintották meg, Mark Webber váltócsere miatt öt rajthelyes büntetésének köszönhetően mindketten egy hellyel előrébb indulhatnak a vasárnapi versenyen.

Jenson Button ugyan továbbra sem érti, hogy vizes aszfalton miért küszködnek abroncsokkal, ettől függetlenül nagyon optimistán várja au előreláthatólag száraz körülmények között zajló versenyt, ugyanis meggyőződése, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően igazán versenyképes lesz az autó.

”Nem tudtuk megfelelően felmelegíteni a gumikat, így nem lehetett a határon autózni, hiszen a hideg gumikon fékezéskor blokkolnak a kerekek. Ez egy olyan terület, ahol már néhány verseny óta fejlődésre van szükségünk. Száraz pályán azonban nagyon jók vagyunk, csak esőben küzdünk az abroncsokkal, ami mindkettőnk dolgát megnehezíti. Az viszont biztató, hogy száraz pályán nagyon jó az autónk tempója, és a fejlesztésekkel előreléptünk. Minden szerelőnk büszke lehet az erőfeszítésekre, amit tett a csapatért. Ma kemény napon vagyunk túl, de bízunk a holnapi jó versenyben” – nyilatkozta a 2009-es világbajnok, akit a kvalifikáció után 2500 eurós pénzbüntetéssel sújtott az FIA, amiért az időmérő utolsó szakaszában a boxutca kijáratnál átlépte a fehér vonalat.

Lewis Hamilton a kvalifikáció középső etapjában még a leggyorsabb kört jegyezte, végül a hajrában csak nyolcadik lett, ami miatt kissé csalódott volt, és nem igazán talált magyarázatot arra, hogy riválisai mitől gyorsultak ennyit a Q3-ban. Mindemellett a brit nagyon elszántan készül a vasárnapi csatára, ahol egyértelmű célja, hogy előtte autózó ellenfeleit sorra levadássza.

„Kicsit csalódott vagyok az időmérő végkimenetelét illetően. Úgy tűnt, hogy a Q1-ben és a Q2-ben is jók voltunk, tehát nem értem, hogy a többiek mitől lettek ennyivel gyorsabbak a Q3-ban, amikor kezdett száradni a pálya. A holnapi versenyt nézve azonban még mindig jó pozícióban vagyunk. Lehet, hogy nem az élről indulunk, viszont egyértelműen jobban működik az autó száraz körülmények között, és vasárnapra száraz időt jósolnak. Azt tervezem, hogy mindenkit levadászok, aki előttem van. A DRS zóna remek helyen van és remélem, hogy Jenson és én is sokat előzünk majd.”

000 facebook_banner.jpg

A verseny várhatóan már száraz pályán zajlik majd, így a csapat sportigazgatója, Sam Michael is biztos abban, hogy sebesség tekintetében minden a legnagyobb rendben lesz.

"Versenyképesek vagyunk, az első és a harmadik szabadedzésen mindegyik keveréken jól működtünk és az üzemanyag-terhelésünk is rendben volt. Csak annyit tudok, hogy mindent megtettünk, és az összes adatunk azt mutatja, hogy holnap egy nagyon erős versenyautóval állunk majd rajthoz”- mondta a sportigazgató, és nem tagadta, hogy a csapat célja győzelem.

A McLarenek 3,5 másodperces hátrányban voltak az időmérő edzés esős harmadik szakaszában, Michael szerint azért, mert a Pirelli abroncsokat képtelenek voltak megfelelő működésre bírni.

"Úgy gondolom, mi mindent jól csináltunk, tehát kérdés, hogy mitől működtek ennyire pocsékul a gumik. Mikor már 3,5 másodpercről van szó, nem csupán néhány tizedről, valószínű, hogy nem a szerelők munkájával van a baj”- jelentette ki Sam Michael.

"A szárazpályás tempónk az első és a harmadik szabadedzésen is jó volt, de most már a fókusz a holnapi futamon van, utána pedig a háttérben megpróbálunk rájönni, hogyan javíthatnánk még tempónkon nedves körülmények között is.”

 

FormaNet, Jeney Anna

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

 

Szólj hozzá

f1 mclaren időmérő hockenheim német nagydíj formula-1