2012. júl 22.

F1 Mercedes mérlege: Kiváló csapatmunka, csapnivaló tempó

írta: FormaNet
F1 Mercedes mérlege: Kiváló csapatmunka, csapnivaló tempó

A Mercedes AMG csapat egésze úgy gondolja, a lehető legtöbbet kihozta az autóból hazai versenyén, ahol Michael Schumachernek és Nico Rosbergnek egy 7. és egy 10. helyezést sikerült elérnie a 3. és 21. rajtkockából indulva. A versenyhétvégét megelőzően a csapat és pilótáik rendkívül optimistán készültek a szezon 10. megmérettetésére, az autóban viszont nem volt ennél több potenciál.

michael schumacher hockenheim.JPG 

A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher a hockenheimi verseny végére négy helyet csúszott hátra a szombati kvalifikációs eredményhez képest. A rajtot követően ugyan egy darabig őrizte  pozícióját Fernando Alonso és Sebastian Vettel mögött, ám a dobogót jelentő helyet csak a 10. körig tudta tartani.

„A hetedik helynél szebben is be lehetett volna fejezni a hazai versenyt, főleg úgy, hogy a harmadik helyről rajtoltam. Minden lehetségest kihoztam az autóból, de sajnos ma ennyit sikerült elérni. Sajnálom, mert a csapattal együtt szerettünk volna valamit nyújtani a nézőknek, akik támogattak minket.  Az ötödik-hetedik hely körül vártuk magunkat a hétvégén, és ez sikerült is, de jobb lett volna az ötödik hely. Jól rajtoltam és élvezetes csatát vívtunk  Vettel lel, de ezen kívül nem igazán tudtunk kiemelkedőt mutatni. Eltekintve a leggyorsabb körömtől, de ezt a tempót nem tudtuk sokáig megőrizni. Most már előre kell tekintenünk a következő versenyre."

A német legenda csapattársa, Nico Rosberg a szombati esős kvalifikáción már a Q2-ben búcsúzni kényszerült, ráadásul váltócsere miatt további öt rajthelyet veszített az időmérőn megszerzett 17. helyéhez képest. A 27 esztendős német már az első körben a 16. helyen autózott, végül az egy pontot érő 10. helyen intette le a kockás zászló. Rosberg a körülményekhez képest elégedett a pontszerző helyével, nem mellesleg rendkívül élvezte a csatákat.

„Örülök, hogy pontot szerezhettem ma, a tegnapi rossz időmérő után. Jó stratégiánk volt, rengeteg élvezetes előzéssel ,és így tudtam a 21. helyről az utolsó pontszerzőre feljönni. A hazai, hockenheimi pálya mindig különleges, és köszönettel tartozom a rengeteg kilátogató nézőnek. Már várom, hogy egy hét múlva a Magyar Nagydíjon versenyezzünk, a jobb teljesítmény érdekében keményen fogunk dolgozni."

000 facebook_banner.jpg

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn tisztában van azzal, hogy további fejlődésre van szükség, mindemellett nem felejtette el megdicsérni a tökéletes csapatmunkát.

Két kiállásos versenyt futottunk volna, de verseny közben háromra váltottunk pilótáink érdekében, hogy jó köröket tudjanak futni. Michael és Nico jó teljesítményt produkáltak többször előztünk és hat tökéletes kerékcserét hajtottunk végre. Helyes döntéseket hoztunk, de a leintéskor Michael 29 másodperccel a győztes mögött volt. Ez az mutatja, hogy még fejlesztenünk kell az autót."

Norbert Haug, a Mercedes motorsport igazgatója már kissé kritikusabban fogalmazott: „Nem kellemes a harmadik helyről indulva csak egy hetedik helyet elhozni. Meg voltunk győződve arról hagy a három kiállásos stratégia lenne a leggyorsabb a többiek két cseréjéhez képest. Ahhoz hogy a pódiumra állhassunk, még fejlesztenünk kell. Nico megvalósította az elvárásokat 11 helyet jött előre. Várjuk a Magyarországot, hogy jobb teljesítményt nyújthassunk."

FormaNet, Márkus Alexandra

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

 

Szólj hozzá

mercedes f1 hockenheim michael schumacher nico rosberg német nagydíj formula-1