2012. júl 23.

F1 Massa: Fernandónak szüksége van rám

írta: FormaNet
F1 Massa: Fernandónak szüksége van rám

Felipe Massa úgy gondolja, spanyol csapattársának szüksége van az ő segítségére, ha el akarja idén hódítani a világbajnoki címet a Ferrarinak. A kétszeres bajnok Fernando Alonso 34 pontra növelte előnyét a pontversenyben, miután ő haladt át először a Hockenheimring célvonalán. A hétvégén a spanyol azonban rávilágított arra, hogy számításai szerint mind a Red Bull pilótái, mind Lewis Hamilton nagy veszélyt jelenthet számára a bajnoki küzdelemben.

 massa - alonso ferrari.JPG 

Felipe Massa, aki a csalódást keltő németországi szereplés ellenére úgy érzi, hogy formája javuló tendenciát mutat, biztos abban, hogy fontos szerepet játszik majd az idény második felében.

 „Persze, Fernandónak szüksége van rám. Egy ilyen kiélezett bajnokságban fontos, hogy mindkét autót pontszerző helyre hozzuk be. Ebben az évben, ahol ennyire kiélezett a verseny oly sok pilóta és csapat között, nyilvánvaló, hogy milyen fontos minden eredmény. Ez egy olyan bajnokság, ahol mindössze egy pont is eldöntheti, hogy ki nyer, és ki veszít”- mondta a brazil pilóta.

A Ferrari második számú versenyzője szerint a csata az utolsó futamig kiélezett lesz, és a további fejlesztéseket szorgalmazta csapatánál azért, hogy biztosak lehessenek abban, hogy Alonso a végsőkig harcban lesz.

„Mostantól a legutolsó versenyig mindegyik nagyon fontos lesz. Úgy kell továbbra is dolgoznunk és fejlesztenünk az autót, ahogy tettük ezt az elmúlt néhány hétvége alkalmával, így Fernandónak még nagyobb lesz az esélye, hogy a végéig küzdhessen"- vélekedik Massa

A brazil jövője a Német Nagydíj előtt még mindig az egyik olyan kérdés volt, ami a leginkább foglalkoztatta a médiát, miután Mark Webber korábban elismerte, hogy menedzsere, Flavio Briatore tárgyalt a Ferrarival, mielőtt az ausztrál a Red Bullnál maradás mellett döntött volna.

000 facebook_banner.jpg

Massa a versenyt követően ismét elmondta, hogy 12. helyezése ellenére hisz abban, hogy képes elérni jó eredményeket.

„Nagyon jól érzem most magam. Azt mondhatom, a Monacói Nagydíj óta könnyedebben vezetem az autót, versenyképesebb vagyok, és ez a legfontosabb”- jelentette ki elégedetten a brazil, aki azt is elismerte, hogy az első néhány futamon nem találta magát a versenyautóban, de azóta sok minden változott.

Mikor a számára balul sikerült német versenyről kérdezték, Massa nem tűnt annyira elkeseredettnek:

„Könnyű úgy elfogadni egy rossz versenyt, ha megvan a tempód. Sokkal nehezebb, ha tudod, hogy sehol nem vagy. Azonban nekünk volt egy balesetünk a rajtnál, ez volt az ok. A sebességünkkel semmi gond nem volt.”

FormaNet, Jeney Anna

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

 

Szólj hozzá

ferrari f1 felipe massa formula-1