2012. júl 23.

F1 Whitmarsh: Még mindkét pilótánk esélyes a világbajnoki címre

írta: FormaNet
F1 Whitmarsh: Még mindkét pilótánk esélyes a világbajnoki címre

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke biztos benne csapata és az autó is az élvonalban van, és egy nehéz időszak után, a fejlesztéseknek köszönhetően most ismét harcban vannak a bajnoki címért. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az Európai- és a Brit Nagydíjon mutatott kiábrándító eredmények után Hockemheimben Jenson Buttonnak sikerült dobogóra állnia, sőt bizonyos szakaszában még a győzelemre is esélyes volt.

mclaren hockenheim_1.JPG 

A McLaren Németországba vitt új csomagja többek között egy teljesen átalakított oldaldobozt és módosított kipufogót is tartalmazott, melynek köszönhetően az MP4-27 a leggyorsabb autó lett szárazon, bár az esős időmérőn nem sikerült megfelelően felmelegíteni a gumikat.

Martin Whitmarsh összességében nagyon versenyképesnek tartja az autót a hétvégén bemutatott fejlesztéseknek köszönhetően, és hisz abban, hogy még mindig bármelyik pilótája megnyerheti a világbajnokságot.

"Versenyképesek vagyunk jelen pillanatban, de folytatnunk kell a fejlesztést, hiszen még a féltáv előttünk van. Mindkét versenyzőnk képes versenyeket nyerni és arra is, hogy megnyerje az idei világbajnokságot. Jelen pillanatban számos ígéretes fejlesztést látok, és a mérnökök is.”

A konstruktőri bajnokságban a wokingi istálló 70 pontos hátrányban van a listavezető Red Bulltól, illetve 17 egység a lemaradása a második helyen álló Ferrarival szemben.  Az egyéni pontversenyben jelenleg Lewis Hamilton az ötödik, Jenson Button pedig a hetedik helyen áll. Előbbi 62 utóbbi 86 pont hátrányban a bajnokságot vezető Fernando Alonsóval szemben.

Whitmarsh úgy véli, a bajnokság még egyáltalán nem lefutott, és bőven van még esélyük.

"Fernando remek munkát végez a Ferrarival együtt, de mi harcosok vagyunk, pár remek verseny van kilátásban, és maximalizálni fogjuk a pontjainkat. Ő egy nagyon erős ellenfél, Németországban elkaphattuk volna, de tönkretettük a gumikat, és nem tudtuk megelőzni. Gyorsabbak voltunk ez tény, de Fernandót meglehetősen nehéz megelőzni. Melbourne-ben még mi voltunk előnyben, de a Ferrari megfordította ezt az állást. Ugyanezt megtehetjük mi is” – mondta határozottan Whitmarsh, ugyanakkor az is elismerte, hogy nedves pályán a McLaren rosszul teljesített, ami aggodalomra adhat okot. Míg a két brit pilóta a köztes abroncsokon jól ment, az esőgumikkal azonban sokszor kicsúsztak.

"Ez a hőmérséklet miatt lehet. Silverstone-ban sem voltunk megelégedve ezzel a keverékkel. Kezdjük megérteni a viselkedését, de még tanulnunk kell.”

000 facebook_banner.jpg

A Német Nagydíjon Lewis Hamilton a verseny utolsó szakaszában kiszállt a játékból még a rajt után megsérült autója miatt, Jenson Button pedig harmadik helyen ért célba, de Sebastian Vettel későbbi időbüntetése miatt egy pozíciót előreléphetett.

 

FormaNet, Márkus Alexandra

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá