2012. júl 24.

F1 Domenicali: Minden körülmények között megvédjük Felipét

írta: FormaNet
F1 Domenicali: Minden körülmények között megvédjük Felipét

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali ígéri, meg fogja védeni csapata brazil pilótáját a rengeteg támadástól, ami éri ebben a kemény, 2012-es idényben. Domenicali szerint Felipe Massa már így is eléggé szenved attól, hogy a világbajnoki tabellán mindössze a 14. helyen szerénykedik, 131 ponttal lemaradva spanyol csapattársától. 

felipe massa_2.JPG 

Felipe Massa jövőjét illető spekulációkat tovább erősítette Mark Webber azon nyilatkozata, miszerint tárgyalt a Ferrarival mielőtt még szerződést hosszabbított volna a Red Bull istállóval. Ráadásul a brazil  számára a legutóbbi Német Nagydíj is beletartozik a felejthető kategóriába, hiszen mindössze a 12. helyen ért célba, egy-, még az első körben elszenvedett baleset miatt. A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali azonban továbbra kitart amellett, hogy az egész maranellói alakulat a csapat második számú versenyzője mögött áll.

"Száz százalékig támogatni akarjuk Felipét, biztosítani akarjuk, hogy az egész csapat együtt alkot egy családot”- jelentett ki a csapatfőnök, aki úgy látja, hogy Massa jó irányba indult el a silverstone-i versenyen, és a Németországban elért 12. pozíció csakis a balszerencsének köszönhető.

"Silverstone-ban láthattuk, hogy Felipe közel volt Fernandóhoz, tehát biztosak vagyunk abban, hogy a megfelelő munkát végzi a csapatnál. Ezért mondjuk mindig azt, hogy nincs szó semmiféle nyomásról. Azt akarjuk, hogy rájöjjön, hogy ő is hozzánk tartozik, és minden körülmények között megvédjük őt. Biztos vagyok benne, hogy vissza fogja nekünk adni, amit a csapat adott számára.”

Mikor arról kérdezték, hogy Massa viharos szezonja szerepet játszik-e majd a jövőjét érintő döntésekben,  Stefano Domenicali kijelentette, nem fogják elsietni a probléma megoldását.

"Az elejétől kezdve mondjuk, hogy nincs okunk a sietségre. Természetesen Massa szereplése nem változtat a hozzáállásunkon. Ez nem az az idő, mikor a jövőről kell beszélni.”

000 facebook_banner.jpg

A brazil pilóta szinte minden héten elmondja, mennyire jól érzi magát a Ferrarinál, és hogy saját teljesítményében egyértelmű javulást lát. Sokszor elhangzott már a médiában az is, hogy Massa alatt bizony rezeg a léc. Remélhetőleg hamar választ kapunk arra kérdésre is, hogy ez a feltűnően sokszor hangoztatott nagy összetartás valóban azt jelenti-e, hogy minden körülmények között kiállnak Felipe mellett, vagy esetleg már csak próbálják levenni a terhet az idény végén távozó brazilról.

 

FormaNet, Jeney Anna

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

ferrari f1 felipe massa formula-1 stefano domenicali