2012. júl 25.

F1 Tehetség, sebbesség és vagyon - Michael Schumacher

írta: FormaNet
F1 Tehetség, sebbesség és vagyon - Michael Schumacher

Sokan szeretik, vagy éppen nem szeretik a hétszeres világbajnok Michael Schumachert, többen megkérdőjelezték visszatérését, mások örülnek, hogy újra a Formula-1-es mezőnyben láthatják. Kérdés hogy mennyien látják benne az átlagembert, aki csillogó karriert futott be, s magánéletét szentül védi a sajtó elől, és csak minimális betekintést enged magánszférájába.

schumacher és felesége.jpg 

Michael Schumacher, aki híres, gyors, és gazdag. A hétszeres világbajnok hároméves kihagyást követően, 2010-ben tért vissza a száguldó cirkusz porondjára. Visszatérése után még nem sikerült nyerni a német klasszisnak, de a 2012-es szezon balszerencsés kezdése után az Európa Nagydíjon végre felállhatott a dobogó legalsó fokára. Harmadik helyén kívül még kétszer tízedik, és kétszer hetedik helyen sikerült megpillantania a kockás zászlót, a többi öt futamot – nagyrészt technikai problémák miatt nem tudta befejezni. A Mercedes gyári csapatának versenyzője még keresi az összhangot az autóval.

Az egyik legjobban fizetett versenyző F1-es rekordja szinte megszámlálhatatlan, a motorsport.com munkatársa, Nancy Knap Schilke mint embert mutatja be a német legendát.

Annak ellenére, hogy visszatérése óta még nem nyert nagydíjat, mindig nagyon várja hazatérését, hogy pihenhessen, feltöltődhessen családjával és közeli barátaival. Michael és felesége, Corina szinte egy csapatként működik együtt, és nem mellesleg tökéletesen harmonikus életet élnek. Figyelmesek a gyerekekkel, és ez az egyik oka annak, hogy jobb életet remélnek a világ rászoruló gyermekei számára is.

2008-ban építették a kastélyukat, ami a Genfi tó partján fekszik. Az épület 2200 négyzetméteren, több mint 40 szobával rendelkezik. Tartozik hozzá egy 29 autós garázs, ami Schumacher gyűjteményének, a stílusos sportkocsiknak ad otthont.

schumacher birtoka.jpg

Már a park önmagában figyelemreméltó - ahogy azt a légi felvételen látjuk - egy helikopter leszálló és egy futballpálya is található a birtokon. Számos díjának, melyeket az évek során halmozott fel, külön trófea termet rendezett be, 70 méter hosszan.

A pilóta ismert a versenyzés iránti szenvedélyéről, amelybe a lovaglás is beletartozik a saját farmján. Feleségének szánt ajándék volt a farm, ahol versenyeket is rendeznek, mindezt a svájci Givrinsben.

Schumacher a hivatalos márkanagykövete volt a luxusórákat gyártó Audemars Piguet-nek, ami tökéletesen illeszkedett személyiségéhez, hiszen saját gyűjteménye van órákból, melyek között különleges régiségek is megtalálhatóak. Egy másik nagy hobbija a repülés, és minden nagydíjra saját gépe szállítja őt, és vendégeit.

2006-os visszavonulásakor, „búcsúajándékként”  Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejktől kapott egy mesterséges szigetet az Egyesült Arab Emirátusok partjainál. Ez a távoli sziget lehetővé teszi számára, hogy családjával együtt „elrejtőzzön” elsősorban a média kíváncsi tekintetei elől.

A gazdasági vonatkozásokat félretéve, Schumacher rendszeresen részt vesz jótékonysági programokban, ahol elsősorban a gyermekek segítése a cél. Nem csak adakozik, de aktívan részt vesz különböző segélyprogramok előkészítésében és a pénzgyűjtésben.

Egymillió dollárt adományozott az UNICEF alapítványnak, szerinte az oktatás és a jobb egészségügyi ellátást a gyermekek jogaihoz tartozik, így nem meglepő, hogy a Vöröskeresztet is segíti.

Mindemellett szoros kapcsolatot ápol az UNESCO-val mely 2002-ben Sport Bajnoka kitüntetéssel díjazta a német legendát. Az UNESCO azon dolgozik, hogy megteremtse a feltételeket a különböző nemzetek közötti párbeszédre, és a különböző kultúrák között tiszteletet és közös érdekeket teremtsen.

000 facebook_banner.jpg

Mindemellett Schumacher segíteni szeretné fiatal pályatársait, és csapattársa, Nico Rosberg a család egyik jóbarátja.

Sokan szeretnék még versenyautóban látni, hatalmas szurkolótábora plusz motivációt ad neki, és még mindig rendkívül módon élvezi a versenyzést. Csak akkor hajlandó befejezni profi pályafutását, ha már mindezt nem érzi. A jelenlegi szezon egyik nagy kérdése, hogy vajon év végén eljön-e ez az idő…

 

FormaNet, Márkus Alexandra

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 formula-1 michael-schumacher