2012. júl 26.

F1 A Ferrari ismét ünnepelt, ám Montezemolo egyre jobban aggódik

írta: FormaNet
F1 A Ferrari ismét ünnepelt, ám Montezemolo egyre jobban aggódik

Egy hónapon belül immár másodjára gyűlt össze Maranellóban a Scuderia Ferrari teljes csapata, az elnökkel, Luca di Montezemolóval együtt, hogy megtapsolják Fernando Alonso újabb győzelmét, és az istálló sikerének összes résztvevőjét. Az elmúlt három versenyhétvégén, egy valenciai és a hockenheimi diadallal, valamint egy silverstone-i második hellyel a kétszeres bajnok összesen 68 pontot gyűjtött a vörösöknek, így természetesen őt illette a legnagyobb taps Maranellóban.

domenicali montezemolo.JPG 

Fernando Alonso hockenheimi diadala alkalmából ismét egy kisebb ünnepséget rendezett a Ferrari, ahol természetesen jelen volt Luca di Montezeomolo is. Az elnök megtapsoltatta a világbajnokságot vezető spanyolt, majd csapattársa, Felipe Massa szintén kapott biztató tapsot, és nem maradt ki a Fry-Tobazis-Marmorini mérnök trió, és a csapatfőnök, Stefano Domenicali sem.

Az ünneplés mellett azonban az elnök azt is elárulta, hogy jelenleg sokkal inkább aggódik, mint a legutóbbi ilyen összejövetelen, a valenciai győzelem után.

"Most sokkal inkább aggódom, mint a Valencia utáni napokban. Látom, hogy nagyon erős ellenfeleink vannak: a McLaren jelentős előrelépést tett, a Red Bull nagyon erős, a Sauber versenytempója hasonló volt a miénkhez, és időnként a Lotus is nagyon erős.”

"Éppen ezért nagyon vigyáznunk kell: egy nehéz szezonkezdést követően riválisaink talán nem számítottak rá, hogy a Ferrari ilyen erősen képes küzdeni, most azonban ők tesznek erőfeszítéseket arra, hogy legyőzzenek minket. Ezért kell nagyon koncentráltnak maradnunk, és a folyamatos javulásért dolgoznunk."

000 facebook_banner.jpg

Az aggodalmak mellett az elnök természetesen elismerte azt is, hogy csapata rendkívüli munkát végzett az elmúlt néhány hónapban.

"Szeretném még mondani, hogy nagyon büszke vagyok rátok. Amikor az imént néztem, ahogy megtapsoltátok a versenyzőket, arra gondoltam, milyen szerencsés vagyok, hogy ilyen emberekkel dolgozhatom együtt mint ti, akik tudjátok, hogyan kell keményen dolgozni, és képességeitekhez, elkötelezettségetekhez kétség sem férhet. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak Domenicalinak munkájáért. Amikor néhány éve úgy döntöttünk, hogy egy olyan ember kell a csapat élére, aki a vállalaton belül nevelkedett, akkor egyeseknek nem tetszett az ötlet, de ma örülök annak, hogy egy valódi vezetője van a csapatnak, aki a Ferrari hírnevéhez méltóan végzi munkáját.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

 

 

Szólj hozzá

ferrari f1 luca di montezemolo formula-1