2012. júl 26.

F1 A Red Bull is szép eredménnyel zárná az első félidőt

írta: FormaNet
F1 A Red Bull is szép eredménnyel zárná az első félidőt

Sebastian Vettel, a Red Bull istálló versenyzője már kétszer állt dobogón a Magyar Nagydíjon. 2010-ben harmadik, míg tavaly a második helyen fejezte be a versenyt, és ha ezt a tendenciát követni szeretné, úgy idén nyernie kell a németnek. Vettel célja a hétvégén egyelőre az, hogy, csökkentse  44 pontos hátrányát a világbajnokságot vezető Fernando Alonsóval szemben. Nem utolsó sorban el szeretné felejteni hazai versenyét, a Német Nagydíjat, ahol nagy csalódás érte 20 másodperces büntetése miatt.

sebastian vettel.JPG 

Sebastian Vettelt is különleges élmény köti a Hungaroringhez, hiszen 2007-ben éppen a magyar pályán debütált a Toro Rossó színeiben, a szezon közben eltanácsolt Scott Speed helyén. Igaz előtte már az USA Nagydíjon helyettesítette a sérült Robert Kubicát a BMW Saubernél, de versenyzői karriere ekkor kezdődött el igazán. Nem meglepő, hogy sok versenytársához hasonlóan, ő is nagyon kedveli Magyarországot.

"Nagyon népszerű a budapesti verseny, a Duna és a város közelsége számos lehetőséget kínál a pályára érkező szurkolóknak. Szeretem ezt a várost. 2007-ben a Hungaroringen debütáltam a Torro Rossóval. Maga a pálya az egyik leglassabb a naptárban, de nem szabad alábecsülni. Rengeteg a hibázási lehetőség, ezen kívül nagyon meleg van, ezért fizikailag is sokat kivesz a pilótákból. A felszíni egyenlőtlenségek rázkódást okoznak, ami szinte az egész nyomvonalon érezhető, mindezeket összeadva nehéz pályának számít."

000 facebook_banner.jpg

Vettel csapattársa, Mark Webber szintén szeret itt versenyezni: "Jó néhány futamot teljesítettem itt. Az előzés szempontjából nem egyszerű a pálya, érdekes lesz látni hogyan teljesítenek az autók a melegben. A középső szektor nagyon, nagyon dolgos, és jó egyensúlyra van a domb tetején. Általában nagyon jól érzem magam ezen a pályán. Szeretek itt vezetni, és reméljük, jól teljesítünk a nyári szünet előtt.”

 

FormaNet, Márkus Alexandra

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

 

Szólj hozzá

f1 hungaroring red bull magyar nagydíj formula-1