2012. júl 26.

F1 Massánál csak versenyképes csapatok jöhetnek számításba

írta: FormaNet
F1 Massánál csak versenyképes csapatok jöhetnek számításba

Felipe Massa csütörtökön a Hungaroringen úgy nyilatkozott, ha esetleg elvesztené helyét a Ferrarinál, csak úgy folytatja F1-es pályafutását, ha egy versenyképes csapathoz igazolhat. A Ferrari brazilja azt is elárulta, a szezon hátralévő részében mindent megtesz azért, hogy alkalomadtán segítse csapattársát, hiszen jól tudja, neki már nincs esélye a világbajnoki címre. 

felipe massa - hockenheim.jpg 

Felipe Massa jövője már egy jó ideje központi témát szolgáltat F1-es berkeken belül, hiszen a szezon végén lejár a szerződése csapatával a Ferrarival. A brazil már a tavalyi évben sem nyújtott kimagasló teljesítményt, hiszen ötödik helynél előrébb nem végzett. Idén valamivel jobb a helyzet, hiszen egy negyedik helyezést már fel tud mutatni, ám tíz futamot követően mindössze 23 pont szerepel a neve mellett, ami 131 ponttal kevesebb, mint a bajnokságot vezető márkatársáé, Fernando Alonsóé.

Az elmúlt hetekben az is kiderült, hogy a Ferrari más versenyzőkre is kivetette hálóját, többek között tárgyalt Mark Webberrel is, aki végül úgy döntött, meghosszabbítja szerződését jelenlegi csapatával, a Red Bull-lal.

"Az F1-ben akarok maradni, de csak azzal a lehetőséggel, hogy nem csak részt veszek benne. Érdekelt akarok lenni a versenyzésben” – jelentette ki Massa.

"Ha valamilyen okból kifolyólag nem lesz esélyem a Ferrarinál maradni, akkor megpróbálom megtalálni az irányt egy versenyképes csapathoz. Ha ez nem sikerül, és csak egy kiscsapat áll a rendelkezésemre, akkor az nem érdekel.”

A brazil úgy érzi, hogy mostanában megtalálta a helyes irányt, és most már csak egy tiszta versenyre van szüksége.

"Egy tiszta versennyel”- felelt Felipe arra a kérdésre, hogy hogyan tudná segíteni Fernando Alonsót.

"Biztos vagyok benne, hogy egy tiszta verseny sokat segíthet, és nem csak őt, hanem engem is, és a csapatot is. Ez az egyetlen dolog, ami kell. Az utolsó futamon jó volt a tempónk. Sajnos a Q2 elején nem tudtam jó kört futni, később pedig esett az eső, így már nem sikerült javítani. De még így is nagyon jó volt a tempónk az egész futamon. Egy tiszta verseny az, ami végül nagyon sokat számít” – ecsetelte legutóbbi hétvégéjét a brazil, aki azt is elismerte, hogy a szezon hátralévő részében hajlandó segíteni csapattársát, hiszen már nincs értelme a vb címért küzdenie.

000 facebook_banner.jpg

"A bajnokságban már nincs esélyem, így teljesen kívülálló vagyok ebben a csatában, hiszen Fernando nagy előnnyel rendelkezik, igaz még sok verseny van hátra. Mindent elkövetek azért, hogy az élen legyek, és nyerjek, ugyanakkor megpróbálom a lehető legjobb módon segíteni Fernandót.”

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

ferrari f1 hungaroring magyar nagydíj felipe massa formula-1