2012. júl 27.

F1 Grosjean nem érzi hátrányos helyzetben magát!

írta: FormaNet
F1 Grosjean nem érzi hátrányos helyzetben magát!

A Lotus csapata már a hockenheimi hétvégére is elvitte az új fejlesztési csomagot, amit az időjárási körülmények miatt, Kimi Raikkönen nem tudott eredményesen tesztelni. A Hungaroring első szabadedzésén azonban, ideális feltételek mellett száguldhatott a finn pilóta. Roman Grosjean nem tartja hátránynak, hogy csak a csapattársa tesztelheti a szuper DRS-t.

raikkonen-jerez-teszt.JPG

Az estone-i istálló saját fejlesztésű hátsó szárny megoldásáról van szó, amely a Mercedeshez hasonló fejlesztési elv alapján működik. A rendszer feladata, a légellenállás csökkentése, így a hosszabb egyenesben még inkább növeli a DRS hatásfokát, amely nagy segítséget nyújthat az előzéseknél, és az időmérő edzéseken is, ami a csapat talán eddigi legnagyobb gyenge pontja.

Kimi Raikkonen a 8. pozícióban végzett a péntek reggeli szabadedzésen. A csapat rádió üzeneteiből tisztán lehetett érteni, hogy utasítást kapott a rendszer használatára, mely segítségével, az első kanyar előtti egyenesben, jelentősen magasabb végsebességet ért el csapattársánál.
Ha a fejlesztés valóban működni fog, nagy segítséget nyújthat az elkövetkezendő futamokon, hiszen mind a belga, mind az olasz pálya pokoli gyors, emiatt kulcsfontosságú a végsebesség.

000 facebook_banner.jpg

Romain Grosjean nem érez csalódottságot, hogy nem ő használhatja elsőként az új fejlesztést.

Én kaptam a legutóbbi fejlesztést, és most Kimi következik, ez így teljesen korrekt" - mondta Grosjean

„Újra ki fogjuk próbálni, és Kimi autójára lesz felszerelve a rendszer, nem az enyémre. Nekünk csak egy prototípusunk van, és nem túl könnyű beállítani." - mondta a francia pilóta a Magyar Nagydíj előtt, mikor az új DRS rendszerről kérdezték

„Remélem nagy segítséget fog nyújtani a hosszú egyenesekkel rendelkező pályákon, mint Spa és Monza."

Szöveg: FormaNet, Kiss Róbert

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 lotus forma1 magyar nagydíj kimi raikkönen formula1 romain grosjean