2012. júl 28.

F1 Ecclestone a német versenyt kihagyta, a Hungaroringre azonban megérkezett

írta: FormaNet
F1 Ecclestone a német versenyt kihagyta, a Hungaroringre azonban megérkezett

A Formula-1 első számú vezetője, Bernie Ecclestone úgy tűnik, csak a Német Nagydíjat hagyta ki idei programjából, és szombat reggel 9 óra után nem sokkal megérkezett a Magyar Nagydíjnak helyet adó Hungaroring paddockjába. Lesötétített üvegű autójából a Formanet Magazin főszerkesztőjének szeme láttára szállt ki, és gyorsan el is tűnt a kíváncsi szemek, és főleg kérdések elől.

Ecclestone magyar nagydíj_1.jpg

Ecclestone a Német Nagydíjról történ távolmaradása kapcsán elmondta, nem a Gribkowsky ügy kapcsán felmerült letartóztatástól félve maradt távol, a dolognak ennél jóval egyszerűbb oka van, halaszthatatlan megbeszélése volt Londonban, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tisztviselőivel, és egy amerikai TV társasággal.

„Volt Londonban egy találkozóm az Olimpiai bizottság embereivel, továbbá egy amerikai TV társasággal. Nem tudtam őket magammal vinni Hockenheimbe."

„Továbbá a lányomnak, Tamarának is volt egy magánjellegű problémája, abban kellett segítenem,. De erről nem szeretnék beszélni."

Ecclestone tagadja, hogy bárki is azt „súgta" volna neki, hogy letartóztatják, amennyiben el megy Németországba.

„Nem. Senki sem mondott nekem ilyet, hogy le fognak tartóztatni. Azt feltételezem, hogy a német hatóságok azért mondanának előtte valamit nekem is. Azért van különbség, ha valaki egy gyilkosságot követ el, vagy éppen terrorista."

Hogy megerősítse a már többször hangoztatott ártatlanságát, és azt, hogy nem érzi, bármi félnivalója is lenne, elmondta, hogy rövidesen Németországba utazik, a Nürburgring megmentése okán.

000 facebook_banner.jpg

"Nem tudom még pontosan mikor, de lehet, hogy nagyon rövid időn belül. Találkozni szeretnék a Nürburgring személyzetével. Látni akarjuk, hogy rudunk-e segíteni."

Egyes értesülések szerint a FOM vezér már nem csupán megmenteni akarja a német pályát, de akár meg is vásárolná, természetesen a futamok megrendezést azonban másra bízná. Hogy ennek az elképzelésnek van-e köze a sikkasztási ügyhöz, nem tudható, egy azonban bizonyos, Ecclestone eddig nem a pályák iránti bőkezűségéről volt híres.

 

Szöveg: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 hungaroring forma1 magyar nagydíj formula1 bernie ecclestone gribkowsky