2012. júl 29.

F1 Hamilton: Még mindig van esélyem a világbajnoki címre

írta: FormaNet
F1 Hamilton: Még mindig van esélyem a világbajnoki címre

Lewis Hamilton az élről indulva nyerte meg a Magyar Nagydíjat, így 47 pontra csökkentette hátrányát, az éllovas Fernando Alonsóval szemben. Habár Kimi Räikkönen nagyon közel került a brit pilótához, komolyan nem tudta veszélyeztetni futamgyőzelmét. Hamilton még mindig reális esélyeket lát, a világbajnoki cím elhódítására.

hamilton - hungaroring.JPG 

Lewis Hamilton idei második futamgyőzelmét szerezte meg a szezonban, azzal, hogy Magyarországon is a dobogó tetejére tudott állni. Ezzel a világbajnoki pontverseny negyedik helyét foglalja el, szorosan követve Sebastian Vettelt, és jelenleg 47 egységnyi lemaradással az első helyezett Fernando Alonso mögött.

A brit világbajnok futamgyőzelmét Kimi Räikkonen veszélyeztette igazán, de a rajtcél egyenes végén, szinte képtelenség volt előzni, a KERS és a DRS együttes használata ellenére is. Hamilton a leintést követően boldogan nyilatkozott, hiszen szinte az egész hétvége a McLaren számításai szerint alakult. Úgy érzi, ismét megmutatták, hogy nem lehet leírni az angol istállót.

„Megmutattuk a hétvégén, hogy még mindig versenyben vagyunk. Fernando nem szerzett elég pontot. Ha folytatni tudjuk ezt a teljesítményt, akkor el tudjuk kapni. Kiegyensúlyozottságra van szükségünk, és fejlesztenünk kell az autót. Még sok pálya van hátra, biztos vagyok benne, hogy meg tudjuk csinálni”- jelentette ki elszántan a háromszoros hungaroringi győztes.

„Fantasztikus, hogy így tudunk elmenni a szünetre, a győzelem megszerzésével. Ez fantasztikusan jó érzés. Nagyon, nagyon fontos, hogy így tudom tölteni a nyári szünetet” -  örvendezett a  brit pilóta, aki szerint, nagyon nehéz győzelmen van túl, hiszen a Lotus pilótái folyamatosan a sarkában voltak, gyorsnak kellett lennie, de közben a gumikat is muszáj volt óvnia.

„A srácok nagyon gyorsak voltak, ha az időmérőn elém kerülnek, akkor a futamon lehetetlen lett volna megelőzni őket.”

000 facebook_banner.jpg

A 2008-as bajnok azt is elismerte, hogy a Lotusok állandó nyomás alatt tartották, de így még édesebb a győzelem íze, és nagyon örül annak, hogy mindvégig képes volt kezelni a helyzetet.

Ha valaki úgy nyer, mint most én: két kiváló pilóta - mint Romain is Kimi - nyomása alatt, az biztos, hogy egy kedves emlékként marad meg a fejében. Remekül érzem magam, mert a csapat senkitől sem hátrált meg, és végül megcsináltam.”

„Valójában sosem kerültek hozzám közel, csak bizonyos kanyarokban, amikor engedtem, hogy kicsit közelebb férkőzzenek, de nekik is problémájuk volt a gumikkal.  Biztosra mentem, hogy az utolsó szektorra átmentsem a tempómat, és így az utolsó három kanyarban is mindvégig megvolt a tapadás.”

 

FormaNet, Kiss Róbert

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 hungaroring mclaren lewis hamilton magyar nagydíj formula-1