2012. júl 29.

F1 Schumacher: Ez nem az a hétvége, amire sokáig szeretnék emlékezni

írta: FormaNet
F1 Schumacher: Ez nem az a hétvége, amire sokáig szeretnék emlékezni

Nico Rosberg 10. helyének köszönhetően a Mercedes mindössze egyetlen egy ponttal távozik a Hungaroringről, a hosszú nyári szünetre. A csapat jelenleg 106 ponttal a konstruktőri bajnokság ötödik helyét foglalja el, és a negyedik helyre visszacsúszó Ferraritól már 83 egységgel maradnak el. Schumacher villámgyorsan elfelejtené mai nullázását, és csapattársa, Nico Rosberg is nagyon kevesli ezt az egy pontocskát.

michael schumacher hungaroring.JPG 

Michael Schumachernek már a Magyar Nagydíj rajtrácsán megkezdődött kálváriája, és nem elég, hogy csak a boxutcából vághatott neki a 70 körös futamnak, de ezt követően egy defekttel is szembesülnie kellett, sőt áthajtásos büntetést is kapott, amiért a verseny kezdetekor a boxutcában átlépte a megengedett 100 km/órás sebességet. Végül az utolsó körökben feladta a futamot, és a 18. helyről kiállt.

„Ez a mai, egyértelműen egy olyan verseny volt, amire nem szeretnék sokáig emlékezni. A start előtt nagyon magas volt a motor hőmérséklete, és amikor megláttam a sárga fényeket, úgy döntöttem, hogy leállítom. Miután a boxból kezdtem a versenyt, összeszedtem egy áthajtásos büntetést, majd egy defektet is. Szóval összességében a futam eleje nem volt éppen kellemes. Minden összejött, ami nem kellett volna. Mivel a verseny kezdetéről nem volt teljes a telemetriai adatunk a túlmelegedéssel kapcsolatban, ezért végül úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk, és kiálltam, mert elképzelhető, hogy a következő versenyen ittuk volna meg a levét. Most a szünetben alaposan át kell vizsgálnunk az autót Spa előtt. Erre a hétvégére nem akarunk emlékezni, de olykor vannak ilyenek, ezt el kell fogadni. Biztos vagyok benne, hogy a következő versenyeken jobbak leszünk.”

000 facebook_banner.jpg

Nico Rosberg a 13. helyről rajtolva mentette a menthetőt a magyar pályán, de így is csak egyetlen egy ponttal gyarapította csapata idei mérlegét. A német pilóta elismerte, ennél többet nem tudott volna kihozni ebből a kocsiból.

„Ez egy nehéz hétvége volt itt Budapesten, és egyszerűen csak nem voltunk elég gyorsak. Nagyon jól rajtoltam, és végül három pozíciót tudtam előre jönni, szóval a lehető legtöbbet hoztam ki belőle. Ettől függetlenül egy pontnak örülni nem éppen egy ideális helyzet. Meg kell találni az okát, hogy jelenleg mitől vagyunk így lemaradva. Remélem, hogy a szünet után Spában jobbak leszünk, és addig is keményen kell dolgoznunk, hogy elvégezzük a szükséges változtatásokat.”

 

FormaNet, Varga Viktória

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

mercedes f1 hungaroring magyar nagydíj formula-1