2012. júl 30.

F1 Boullier: Miért akarna Kimi másodpilóta lenni a Ferrarinál?

írta: FormaNet
F1 Boullier: Miért akarna Kimi másodpilóta lenni a Ferrarinál?

A Lotus F1 Team csapatfőnöke, Eric Boullier reagált azon pletykákra, melyek szerint Kimi Räikkönen visszatérhet korábbi csapatához, a Ferrarihoz. Az enstone-i gárda vezetője szerint Kiminek nagyon is jó helye van a csapatnál, és csak veszítene azzal, ha kettes számú pilóta szerepet vállalna egy Fernando Alonso mellett.

eric boullier hungaroring.JPG 

A Magyar Nagydíj hétvégéje sem telt el ferraris spekulációk nélkül, és jelen esetben éppen a maranellóiak 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen került azon pletykák középpontjába, melyek Felipe Massa leváltásáról szólnak már hónapok óta. A finn a Hungaroringen mindössze úgy reagált a feltevésre, hogy továbbra sincs semmi baja a Ferrarival, és sosem lehet tudni, mit hoz a jövő.

A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier szerint azonban mindez csak szóbeszéd, és Kimi elégedett jelenlegi helyével, így reményei szerint kitölti kétéves szerződését.

„Mindig van rengeteg szóbeszéd”- kezdte Boullier  a finn MTV3-nak.

„Kiminek kétéves szerződése van, de mint minden szerződésben, itt is vannak egyéb lehetőségek is. Azt gondolom, Kimi boldog itt, és nem hinném, hogy a Ferrarinál a legjobb tapasztalatokat gyűjtötte be.”

Boullier éppen ezért úgy gondolja, bölcsebb lenne, ha a finn 2013-ra is a Lotus kötelékében versenyezne.

„Mivel Romain (Grosjean) bizonyára könnyebb ellenfél, mint Alonso, így nem látom okát, hogy Kimi miért akarna másodpilóta lenni a Ferrarinál, amikor itt megvan a lehetősége arra, hogy első számú legyen.”

000 facebook_banner.jpg

A hungaroringi pletykák mindenesetre továbbra is azt erősítik, hogy Felipe Massa 2013-as ferraris állása valóban kétséges.

„Felipe nagyon jól tudja, hogy néhány nagyon fontos verseny következik számára”- nyilatkozta vasárnap Stefano Domeniceli, aki Räikkönent mindig is kiemelkedő tehetségnek tartotta.

„Mindig is az volt a véleményem (Kimiről), hogy egy különleges versenyző” - vélekedett az olasz szakember.

 

FormaNet, Varga Viktória

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

 

Szólj hozzá

ferrari f1 lotus szerződés kimi raikkonen eric boullier formula-1