2012. júl 31.

F1 Button jelenleg még nem gondolja, hogy segítenie kellene Hamiltont

írta: FormaNet
F1 Button jelenleg még nem gondolja, hogy segítenie kellene Hamiltont

Jenson Button egyelőre kitart amellett, hogy nem hajlandó besorakozni csapattársa, Lewis Hamilton mögé, hogy a hátralévő kilenc versenyen hozzásegítse egy esetleges újabb világbajnoki címhez.

8. jenson button.JPG 

A Magyar Nagydíj hétvégéjén Felipe Massa egyértelműen kijelentette, hogy mivel már nincs esélye a bajnoki címre, így ha olyan szituáció adódik, segíteni fogja márkatársát, Fernando Alonsót.

A spanyol jelenleg 164 ponttal áll a tabella élén, mögötte a két red bullos rivális 40 (Mark Webber) illetve 42 (Sebastian Vettel) egységgel a második-harmadik helyet foglalja el, míg Lewis Hamilton lemaradása sem sokkal több, összesen 47 pont. Jenson Button jelenleg azonban csak a hetedik helyen áll 76 pontjával.

A McLarennél persze közel sem olyan nagy a különbség a két pilóta között, mint Massa és Alonso esetében, így nem meglepő, hogy Jenson Button hiába van 41 ponttal lemaradva saját kollégájától, egyelőre nem gondolkodik a segítő pilóta szerepen. 

„Ha én vezetem a versenyt, akkor azt meg is akarom nyerni” – jelentette ki a 2009-es bajnok.

„Nem fogok ehhez semmit sem kérni, de ha elérkezik az az idő a bajnokságban, amikor már nem nyerhetek, akkor nyilván segíteni fogok a csapattársamnak.”

FormaNet, Varga Viktória

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

 

Szólj hozzá

f1 mclaren jenson button formula-1