2012. júl 31.

F1 Hamilton továbbra sem akar lemondani trófeáiról

írta: FormaNet
F1 Hamilton továbbra sem akar lemondani trófeáiról

Lewis Hamilton, a McLaren versenyzője úgy gondolja, hogy a versenyeken megnyert trófeáinak megtartása, kulcsfontosságú lehet a jövőbeli szerződése szempontjából. Számára a trófeák és az eddig használt sisakok meghatározóak életének ezen szakaszában.

hamilton-hungaroring.jpg 

A Magyar Nagydíj győztesének jövője minden bizonnyal eldől a hosszú nyári szünetben és valószínűsíthetően marad is a McLaren istállónál. A sajtó még mindig a vasárnapi diadalával van elfoglalva, 2008 bajnokát azonban mégis jobban érdeklik az általa megszerzett trófeák, melyeket a wokingi alakulat éve óta tradicionálisan megőriz.

„Ronnak (Dennis) és a csapatnak meg van az összes megszerzett eredeti trófea egy vitrinben , nekünk, pilótáknak pedig egy másolat jut” – nyilatkozta Hamilton a brit médiának.

„Nagyon sok csapatban a pilóták az eredetit kapják meg. Versenyzőként amiért küzdesz, és amit magadnál szeretnél tudni, az egyik az a versenysisakod, a másik pedig pont a megnyert trófea. Számomra ezek a legfontosabbak.”

„Az nem érdekel, ha nem kapok autót, de az előbb említett két dolog, melyekért komoly verejtékek árán küzdesz, és a vért izzadsz, az igen. Jelenleg ez a csapat tulajdonát képezi. Szóval, akármilyen szerződésről is lesz szó a jövőben, ezek kulcsfontosságú kérdések lesznek”- árulta el a brit bajnok.

„Nem érzem, hogy ez egy makacs elhatározás lenne részemről. Ez az én karrierem, és profi pályafutásom utolsó szakasza. Először vagyok életemben ilyen helyzetben, szóval szerintem ezek fontosak.”

000 facebook_banner.jpg

A McLaren már hetekkel ezelőtt szembesült Lewis igényeivel és akkor Martin Whitmarsh csapatfőnök az Autosportnak elmondta, hogy ez az ügy nem fog nagy port kavarni.

Ismerem már régóta Lewist, és úgy gondolom nagyon jól megértettjük egymást. Azt hiszem a bizalom és tisztelet tekintetében nincs hiány, mindkettő meg van. Szóval úgy gondolom, a trófeák sorsa nem lesz továbbá nagy kérdés. Meglátjuk” – adott választ erre a kérdésre Whitmarsh a McLaren csapatfőnöke.

FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 mclaren lewis hamilton formula-1