2012. júl 31.

F1 Schumacher éles kritikákat kapott a Magyar Nagydíj után

írta: FormaNet
F1 Schumacher éles kritikákat kapott a Magyar Nagydíj után

Michael Schumacher katasztrofális hétvégét zárt a Hungaroringen, és a rajt körüli kavarodás egyértelműen a hétszeres világbajnok számlájára írható. Ez jó lehetőség a legendás pilóta kritikusainak arra, hogy ismét hallassák hangjukat. Sokak szerint ilyen amatőr hibának nem szabadott volna megtörténnie, különösen egy olyan pilóta esetében, mint Schumacher.

michael schumacher hungaroring.JPG

A korábbi F1-es pilóta, Christian Danner (1985-89, West Zakspeed Racing, Barclay Arrows BMW) egyenesen úgy gondolja, hogy a német egenda Hungaroringen elkövetett hibái még F1-es újoncokhoz sem méltóak.

A Bild című német lap arról számolt be, hogy rövidesen bejelenthetik Schumacher szerződéshosszabbítását, ám ugyanakkor felteszi az újság a kérdés, „Vajon nem kellene a német pilótának egy szemüveg?"

„Ennek semmi köze a gyengén látáshoz" – nyilatkozta a hétszeres bajnok menedzsere, Sabine Kehm.  „Nem kell aggódni, Michael ennél sokkal fittebb."

000 facebook_banner.jpg

Amikor a menedzsert a Magyar Nagydíj rajtjánál elkövetett hibákról, (Schumacher először rossz helyre, Kovalainen helyére állt, majd leállította a motort) kérdezték, így felelt: „Emberek vagyunk, akik hibákat is elkövetnek."

Kehm válaszára Danner így reagált: „De valójában ilyen nem történhet meg egy Formula-1-es pilótával. Ha ez egy fiatal versenyzővel történik meg, akkor mindannyian azt mondanánk: nem áll még készen az F1-re."

Íme a kínos incidens:


 

Szöveg és fotó: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

forma1 magyar nagydíj formula1 michael schumacher