2012. aug 01.

F1 Nincs csalódottság a Williamsnél

írta: FormaNet
F1 Nincs csalódottság a Williamsnél

Mark Gillan, a Williams istálló műveleti igazgatója nem lát okot arra, hogy csalódottak legyenek a szezonbeli változó teljesítményük miatt.

williams box.JPG 

A grove-i istálló versenyzőjét, Pastor Maldonadót rövid ideig a bajnokság fekete lovának tartották, miután a venezuelai Barcelonában megszerezte f1-es pályafutásának első futamgyőzelmét, ám azóta a Williams mindössze 10 pontot gyűjtött hat verseny alatt. Bár a csapat műveleti igazgatója, Mark Gillan beismerte, jó lehetőségeket hagytak kicsúszni a kezük közül, ettől függetlenül a tavalyi igen gyenge szereplésen sikerült felülkerekedniük, ami mindenképpen biztató.

„A szezon eddigi fele egy hullámvasút volt számunkra, nem igaz? De meg kell nézni, hogy álltunk tavaly, nem kellene elfelejteni mi történt, és mi nem is fogjuk. Már most tízszer annyi pontunk van, mint tavaly év végén volt, és a csapat célja, hogy folyamatosan pontokat szerezzünk, ami azt jelenti, hogy a legjobb tízbe kvalifikáljuk magunkat. Nincs olyan ok, amiért ne tudnánk ezt elérni” – nyilatkozta a szakember az Autosportnak.

„Ha nem tudjuk megcsinálni, az kiábrándító. Magyarországon az idén először, mindkét autónk bekerült a Q3-ba, bár éreztük, többre is képesek lettünk volna, ezért picit csalódottak voltunk. Senna egész hétvégén jó munkát végzett, Pastor végül kissé csalódott volt, velünk együtt.  De összességében elégedettek vagyunk a szezon eddigi eredményeivel, ugyanígy szeretnénk folytatni. Megcsináltuk az eddigi leggyorsabb kerékcserénket is - három másodpercig tartott -, így ez is lendületet ad a folytatáshoz.”

000 facebook_banner.jpg

Maldonado magyar versenye egy szerény rajtot követően Paul di Restával való ütközés, és az azért járó boxutca áthajtásos büntetés miatt ment tönkre, közben a csapattársa, Senna mentette a menthetőt, és idei legjobb rajtpozícióját megszerezve végül idei legjobb versenyét futotta – véli  Gillan.

„Brunónak hosszú idő után, ez volt a legerősebb hétvégéje. Már a szabadedzéseken is nagyon erős volt, és bár időmérőn talán nem ment tiszta kört, de reméltük, hogy bejut a harmadik részbe. A versenyen jól rajtolt, és a versenytempója is nagyon erős volt, majd végül nagyon  jó munkát végzett, amikor pozícióját védte. Igazán elégedettek vagyunk vele.”

FormaNet, Márkus Alexandra

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 williams magyar nagydíj formula-1 mark gillan