2012. aug 01.

F1 Toto Wolff: Pastor egy okos fickó

írta: FormaNet
F1 Toto Wolff: Pastor egy okos fickó

A Williams venezuelai versenyzőjének, Pastor Maldonadónak idei szereplése igencsak megosztja a közvéleményt, és meglepetésszerű barcelonai futamgyőzelme lassan teljesen elhalványul egyéb, a pályán elkövetett megkérdőjelezhető manőverei, ütközései miatt. Az istálló nemrégiben kinevezett ügyvezető igazgatója, Toto Wolff azonban úgy véli, a venezuelai fiú egy okos, intelligens versenyző.

24. pastor maldonado.JPG

Wolff szerint a 27 éves pilótának minden képessége megvan ahhoz, hogy a csúcsra érjen a száguldó cirkuszban. A Sir Frank Williams utódjaként is emlegetett egykori autóversenyző természetesen tisztába van azzal, hogy Maldonado kétséges kimenetelű akciói sokat rontanak versenyzőjük megítélésen, de biztos abban is, hogy „megszelídíthető", és a későbbiekben egyre kevesebb kínos pillanatokat okoz majd magának, riválisainak, és természetesen a nézőknek.

„Pastor egy okos fickó" – nyilatkozta Wolff a Motorsport-totalnak.

„Inkább szeretek egy olyan sráccal dolgozni, akinek megvan a rendkívüli tehetsége, és az alapgyorsasága is kiemelkedő, és akinek az egyenletesség az amire szüksége van, mint egy olyannal, akinél ez pont fordítva igaz. Nagyon jól dolgozik, mi pedig megpróbálunk körülötte megfelelő légkört teremteni, és biztos vagyok abban, hogy ez simán fog működni, és Pastor rövidesen sikeres lesz."

000 facebook_banner.jpg

A heves vérmérsékletű pilóta a Magyar Nagydíjon is okozott némi galibát, a Paul di Restával való összekoccanásával, amiért szintén büntetést kapott, de úgy érzi, a versenybírók nagyon keményen osztogatják a szankciókat az idei évben.

„Véleményem szerint a döntés túl erős volt. Egy jó előzési lehetőségként láttam a helyzetet. Kicsit összeértünk, de ilyen a versenyzés"- nyilatkozta a venezuelai a leintést követően.

Maldonado tehetségéhez nem fér kétség, hiszen tavaly úgy érkezett meg a Formula-1-be, hogy előző évben a GP2-ben bajnok lett, ám a jövője szempontjából fontos, hogy kissé lehiggadva, kevésbé forrófejűen álljon fel a rajtrácsra. Még ha egyik-másik eset nem is írható teljesen a számlájára, az bizonyos, hogy idén ő a mezőny talán legtöbbet bírált figurája, és ez nem tesz jót karrierjének, hiszen a győztes autókkal rendelkező nagycsapatok így nem valószínű, hogy a későbbiekbe szerződést kínálnak neki, hiszen az egyenletes teljesítmény fontosabb, mit olykor-olykor megvillantani a tehetséget.

 

Szöveg és fotó: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

 

Szólj hozzá

williams forma1 formula1 pastor maldonado toto wolff