2012. aug 02.

F1 A Mercedes a gyengébb teljesítmény ellenére sem adja fel az idei évet

írta: FormaNet
F1 A Mercedes a gyengébb teljesítmény ellenére sem adja fel az idei évet

A Mercedes istállónál úgy gondolják, az elmúlt futamok során mutatott gyengébb teljesítményük ellenére, sincs okuk leírni magukat a szezon hátralevő részében. A csapatfőnök, Ross Brawn szerint egy ütőképesebb autót kell összerakniuk, amely a különböző versenyhelyszíneken is közel hasonló, jó eredményt tud hozni a jövőben Michael Schumacher és Nico Rosberg alatt.

IMG_7033.JPG 

A Mercedes a 2012-es szezon kezdetkor potenciális veszélyforrásként jelent meg a csapatok között, elég, hogyha Nico Rosberg kínai győzelmét vesszük alapul. Akkor még úgy tűnt, hogy az elmúlt két gyengébb évet követően, most az Ezüst Nyíl  lehet az idei év fekete lova. Az alakulat mélyrepülése Monacóban kezdődött, és innentől kezdtek elmaradni a riválisoktól, és feleannyi pontot gyűjteni, mint a Ferrari, a Red Bull vagy a Lotus.

A múlt heti Magyar Nagydíjon azonban egy újabb gyenge teljesítményt mutatott, mind Michael Schumacher, mind pedig Nico Rosberg. Mindketten elvéreztek az időmérő edzés első etapjában és a futamon is mindösszesen egy ponttal gyarapodott a német csapat, Rosberg révén. Ez volt a legrosszabb eredményük Malajzia óta.

A csapatfőnök, Ross Brawn állítja, hogy tudják a gyengébb szereplés okait,  melyben közrejátszik az elmúlt néhány pálya karakterisztikája is. Arra a kérdésre, hogy mi történt velük Monaco óta így válaszolt. : "Azt hiszem Montrealban kissé visszaléptünk az időmérős teljesítményben, a versenyen viszont nagyon jók voltunk.”

„Magyarországon valaki megkérdezte tőlem, hogy ha Monacóban versenyképesek voltunk, akkor itt miért nem. Azt gondolom, két különböző pályáról van szó. Ha megnézed a hosszú kanyarokat a Hungaroringen, nem ugyanolyanok, mint a monacói pályacsíkon. Az autónknak néhány pálya fekszik, de a célunk egy olyan autót készíteni, amely minden pályán versenyképes. Ez kulcsfontosságú. Rendkívül keményen dolgozunk az ügy érdekében.”

000 facebook_banner.jpg

Brawn szerint a siker kulcsa lehet egy olyan autó megépítése, ami az összes pályán gyors tud lenni.

„Ritka, hogy egy csapat dominál az összes pályán, szerencsére nekünk ez már sikerült, de mint mindenhol, itt is van fent és lent, vannak olykor jó futamok és vannak hullámvölgyek, de idén talán a legfontosabb a gumik kiismerése a különböző helyszíneken. Célunk most egy olyan autó, mely szélesebb körben lehessen kihasználható számunkra. Lehet, hogy Magyarországon az egyensúly a kanyarokban nem volt elég stabil, de dolgozunk ennek kijavításán is” – nyilatkozott viszonylag pozitívan a szakember.

FormaNet, Németh Dániel

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

mercedes f1 ross brawn formula-1