2012. aug 02.

F1 A Sauber a második félidőben megragadja a lehetőségeket

írta: FormaNet
F1 A Sauber a második félidőben megragadja a lehetőségeket

A Sauber istállónak a hosszú nyári szünetben ki kell simítania azokat az apró hibákat, amivel eddig küszködött, hogy a szezon hátralevő versenyein a maximumot tudják kihozni az autóból. Ezt a nézetet vallja a két versenyző, Segio Pérez és Kobajasi, és bíznak benne, hogy a szezon második fele sokkal eredményesebb lesz.

sauber hungaroring.JPG 

Kobajasi Kamui Formula 1-es pályafutásának legjobb helyezését érte el a Német Nagydíjon, amikor negyedikként szelte át a célvonalat. 2009-ben a Toyotánál bemutatkozó japán versenyző jelenleg 10. az összetett versenyben, 33 pontjával. A „félévi értékelésben” Kobajasi dicséri a csapat teljesítményét, miközben látja kijavítandó hibákat.

„Összességében jó munkát végeztünk, szép eredményeket értünk el. A csapat egy kiváló teljesítményű autót épített. Az eddig általában versenyben tudtunk lenni a legtöbb pályán, tehát azt hiszem, magabiztosak lehetünk a hátralevő időszakban is. Határozottan hátrányunk volt eddig, hogy néhány alkalmat kihagytunk a nagy lehetőségeink közül. Gyakran nem sikerült tökéletesen összerakni a dolgokat, de ha ezen javítani tudunk, akkor még sok minden megtörténhet.”

000 facebook_banner.jpg

A csapattárs, Sergio Pérez idén már két dobogó helyezést szállított a csapatnak, Malajziában és Kanadában, ezzel együtt ő is tapasztalta olykor, hogy kicsúsznak kezük közül a lehetőségek. A mexikói pilóta jelenleg csapattársa előtt, a kilencedik helyen áll 47 pontjával.

„Hatékonyabbnak kell lennünk, és szeretnék hozzájárulni ehhez. Ez nem azt jelenti, hogy egyenetlen lenne a teljesítményünk, igaz nem mentek mindig jól a dolgok, néha szerencsétlenek voltunk. A legtöbbet kell kihoznunk abból, amink van. Az autónk gyors, és a győzelemmel az álmom válna valóra.”

A Sauber istálló az előkelő hatodik a csapatbajnokságban 80 egységgel, ám a folytatásban mindent megtesznek azért, hogy csökkenteni tudják 26 pontos hátrányukat a Mercedesszel szemben.

 

FormaNet, Márkus Alexandra

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 sauber formula-1 sergio perez kobajasi kamui