2012. aug 03.

F1 Schumachernek nem feltétlenül lenne szüksége a pihenésre

írta: FormaNet
F1 Schumachernek nem feltétlenül lenne szüksége a pihenésre

A Formula-1 20 futamos szezonja az össze sportágat nézve is az egyik leghosszabb idény, hiszen összességében nagyjából négy hónapot pihennek a pilóták a következő évadig, és ebbe beletartozik az augusztusi nyári szünet, ami után három hónap alatt kilenc nagydíjon kell még teljes erőbedobással bizonyítaniuk. Éppen ezért a legtöbben már nagyon várták az egy hónapos pihenőt, de a mezőnyből akad olyan pilóta is, aki máris újra autóba pattanna.

IMG_7390.JPG 

A Lotus F1 Team francia tehetsége, Romain Grosjean nemrégiben nősült, és néhány nappal ezelőtt elárulta, hogy a vakáció egy részét  bizony nászúttal fogja eltölteni.

„Azt hiszem ez az idő éppen megfelelő a nászútra” – tervezte nemrégiben mosolyogva Grosjean az augusztusi szünetét.

De nem mindenki ennyire lelkes, például Michael Schumacher úgy érzi, hogy fizikailag nincs szüksége feltöltődésre.

„Hogy várom-e a szünetet? Igen. De, hogy azt érezném, hogy sürgősen szükségem van egy kis pihenésre? Nem feltétlenül” – nyilatkozta a hétszeres bajnok a Sport Bildnek.

A Force India német pilótája, Nico Hülkenberg is sokallja kissé ezt a sok szabadidőt.

„Németországban meglátogatom majd a barátaimat. De mindezt négy hétben? Elég lett volna két hét is.”

A Marussia versenyzője, Timo Glock szívesen indult volna azonnal a következő helyszínre, Spába, ugyanakkor tisztában van azzal is, hogy a csapattagokra rá fér a pihenés.

„Azt hiszem, a szerelőknek nagyon jól jön ez a szünet.”

Így gondolja ezt az idei Magyar Nagydíj győztese, Lewis Hamilton is: „A csapattagok iszonyatosan sok órát töltenek utazással és folyamatos munkával, távol a családjuktól. Szóval fontos, hogy egy időre mindenki elmehessen pihenni, feltöltődni, és felkészülni a szezon második felére.”

000 facebook_banner.jpg

A bő egy hónapos szünet - a csapatok által önként vállalt költségcsökkentési megállapodás részeként - tartalmaz egy 14 napos kötelező leállást, amikor a gyárak is bezárják kapuit, és csak néhány marketing tevékenység, és elengedhetetlen karbantartási, logisztikai munkálatok engedélyezettek. És hogy mindenki valóban betartja-e a kényszerszünetet?

„Ez bizalom alapján működik” – válaszolt a Sauber menedzsere, Beat Zehnder arra a kérdésre, hogy hogyan ellenőrzik a leállásokat.

FormaNet, Varga Viktória

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 schumacher hamilton hülkenberg formula-1