2012. aug 05.

F1 Pérez: Nem hoztuk ki mindenből a legtöbbet

írta: FormaNet
F1 Pérez: Nem hoztuk ki mindenből a legtöbbet

Sergio Pérezt a Formula-1 új szupersztárjaként emlegették szenzációs második helyezése után, amit a Maláj Nagydíjon ért el, de hiába minden fejlesztés, és a rendre pontszerző helyek, a sepangi teljesítmény azóta nem ismétlődött meg. A mexikói pilóta meglehetősen felemásnak látja a szezon első felét, hiszen 47 pontjával csupán a kilencedik pozíciót foglalja el a világbajnoki pontversenyben.

26. sergio perez.JPG 

Hogyan értékelnéd eddig ezt a szezont?

Sergio Pérez: Az idény első felében volt néhány nagyszerű pillanatom. Dobogós voltam Malajziában és Montrealban is, ami természetesen nagyon boldoggá tett. Ennek ellenére volt részünk hullámvölgyekben is, és úgy gondolom, nem hoztuk ki mindenből a legtöbbet.

Személy szerint miben vetted észre magadon a legtöbb fejlődést?

SP: Sokkal több tapasztalattal rendelkezem,mit az első idényemben, ami miatt sokkal magabiztosabb is vagyok. Szerintem most sokkal jobb vagyok, mint akkor, mikor beléptem a Formula-1-be. Ez elsősorban akkor látszik, mikor a csapattal kell döntéseket hoznom.

Mik a céljaid a szezon második felére?

SP: Hatékonyabbaknak kell lennünk, és annak is kell maradnunk. A teljesítményünk nem volt kiegyensúlyozott, nem mindig a legjobb dolgokat csináltuk, és néha balszerencsénk is volt. Az autónk gyors, és az első futamgyőzelem valóra váltaná egy álmom.

Mit gondolsz arról, hogy ilyen sok különböző futamgyőztese van a 2012-es szezonnak?

SP: Szerintem ez egy csodálatos idény a Formula-1 számára. A csapatok nagyon közel vannak egymáshoz, ami azt jelenti, hogy nagyon sok csapat és pilóta esélyes a győzelemre.

Mik a terveid a nyári szünetre?

SP: Augusztus első két hetében elutazom a családommal egy csendes helyre, az Egyesült Államokban, a második két hétben pedig felkészülök majd a második félidőre, mert nagyon erősen szeretnék visszatérni.

000 facebook_banner.jpg

Ebben az őrült szezonban a fiatal mexikói ha nem is esélyes már a világbajnoki címre, egy futamgyőzelem összejöhet neki, főleg akkor, ha a Sauber fejlesztései tényleg olyan jó irányba tartanak, mint ahogy mindenhol elmondják, és ha Pérez tényleg olyan jó formában tér vissza, amit vár magától.

 

FormaNet, Jeney Anna

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

f1 formula-1 sergio perez