2012. aug 07.

F1 A Lotusnál van miből erőt meríteni

írta: FormaNet
F1 A Lotusnál van miből erőt meríteni

A Lotus istálló bátran építhet a szünet előtti nagyszerű formájára, így nem lenne meglepő, ha az utolsó kilenc versenyen minden eddiginél elszántabbak és harapósabbak lennének.

romain grosjean hungaroring.JPG 

Alan Permane, a csapat pályamenti műveleti igazgatója optimista a világbajnoki cím kérdését illetően, ugyanis a Lotus bármely más csapatnál több pontot szerzett a legutóbbi öt futamon, és ezek közül a silverstone-i verseny kivételével mindegyiken dobogóra állhattak.

Permane biztos abban, hogy a Lotus a szezon második szakaszában jobban teljesít majd, mint valaha.

„Sokkal erősebbek leszünk, mint ezelőtt bármikor. Már az idény elején is nagyon jó volt az autó, de most már látjuk,hogy milyen remekül működtek a fejlesztéseink. Talán jobban, mint a többieké”- vélekedik Permane.

„Időbe telt, míg megértettük egymást a versenyzőinkkel, Romainnak például több első körös ütközése is volt. Ha ezek nem történtek volna, most minden teljesen más lenne. Nem látom okát, hogy miért ne lehetne egy nagyszerű második félévünk. Szerintem a kocsink minden téren rendben van. Szuper gyorsak voltunk Silverstone-ban és Magyarországon is, ami két teljesen eltérő tulajdonságú pálya, szóval sehol nem ijedünk meg!”

Alan Permane azonban elismerte, hogy még kell egy kicsit dolgozni a leszorítóerőn, a jobb rajthelyek elérése érdekében, de hozzátette azt is, hogy az előttünk álló nagydíjakon olyan pályákon versenyeznek majd, ahol viszonylag könnyű előzni, ezért nincs rajtuk különösebben nagy nyomás a kvalifikációkon.

„Nincs sok dolog, ahol javíthatnánk”- mondta az értékesítési igazgató, mikor megkérdezték, hol lehetne még fejleszteni az autón.

„Magyarországon a harmadik szabadedzés után Kimi elégedettebb volt a versenyautójával, mint eddig bármikor. Azt kérdeztem tőle: Mi az amit szeretnél? És akkor azt mondta, több leszorítóerőt, mert noha az autó kiváló, mégis több kell az első sorba kerüléshez. A magyar pályán azonban, még a második rajtkocka sem elég jó. A többi pályán, ami előttünk áll, például Monza, vagy Spa más történet, ott lehet előzni.”

000 facebook_banner.jpg

A csapat értékesítési igazgatója hozzátette azt is, hogy ha innentől kezdve minden egyes versenyen a dobogó második vagy harmadik fokát bérelnék ki, úgy minden esélyük megvan a világbajnoki címre.


FormaNet, Jeney Anna

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 lotus formula-1 alan permane