2012. aug 07.

F1 Räikkönen lenyűgözte egykori csapatfőnökét is

írta: FormaNet
F1 Räikkönen lenyűgözte egykori csapatfőnökét is

Kimi Räikkönen egykori mclarenes főnöke, Martin Whitmarsh elismerte, hogy igazán lenyűgözte a finn bajnok idei teljesítménye.

whitmarsh - kimi.jpg 

Martin Whitmarsh és Kimi Räikkönen 2002 és 2006 között dolgozott együtt a McLaren csapatnál, és ebben az időben a finn klasszis kilenc futamgyőzelmet szerzett a wokingi istállónak. 2007-ben Räikkönen a Ferrarihoz igazolt, és 2009-ig szintén kilenc győzelmet, illetve rögtön első évében világbajnoki címet szerzett. Ezt követően két év ralizás, valamint egy röpke nascaros kitérő után 2012-ben a Lotus színeiben visszatért a királykategóriába, és bár év elején nagy kérdés volt, hogy milyen formában érkezik vissza, illetve mennyi időbe telik számára az „aklimatizálódás”, de a szezon felénél immár bebizonyosodott, hogy egyre közelebb áll F1-es pályafutása 19. diadalához.

A McLaren csapatfőnöke szerint Kimi a világ egyik legjobb versenyzője, aki nagyon keveset hibázik, éppen ezért ha a kocsija lehetővé teszi, akkor a világbajnokság egyik nagy esélyese lehet.

000 facebook_banner.jpg

„Nagyon tehetséges, sőt azt hiszem az egyik leggyorsabb ember a világon. Az emberek hajlamosak alábecsülni Kimit, mert nagyon keveset beszél, de egy nagyon intelligens és lenyűgöző versenyző. Ha a Lotus ad neki egy jó autót, akkor valós veszélyt jelent majd. Biztos vagyok benne, és eddig is ezt tapasztaltam, hogy Kimi nagyon keveset hibázik, és mindig jó munkát végez. Szóval nem vagyok meglepve, és úgy vélem, hogy az idény folyamán még javulni fog” - dicsérte egykori versenyzőjét Whitmarsh.

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 mclaren kimi raikkonen martin whitmarsh formula-1